Vrhunski pevač Miloš Radović inače, profesor pevanja i solista RTS-a, osvojio je na uglednom festivalu “Sabor narodne muzike Srbije” visoko 3. mesto stručnog žirija sa prelepom pesmom “Dobro veče prijatelji stari” koju je komponovao njegov brat profesor muzike i pijaista Aleksandar Radović. 

U vreme školovanja, kao izraziti talenat, bio je u klasi primadone Radmile Bakočević. Zbog nesvakidašnjeg lepog glasa, visokog profesionalizma, velikog društvenog i pevačkog ugleda, sposobnosti da peva sjajno sve muzičke žanrove, veoma je tražen u regionu i dijaspori. Važno je reći da Miloš poseduje školu pevanja u kojoj uči mlađe pevače tehnici pevanja i pruža im podršku za dalji uspeh.

Za početak ovog intervjua, zamolila sam Miloša da napravi osvrt na početak svoje karijere i upozna nas sa njom.  

 Muzika je moja ljubav od kako znam za sebe. Rođen sam u Kragujevcu koji je u vreme mog detinjstva muzički gledano, bio grad rokenrola, gradske boemske i narodne muzike. On je grad rasadnik muzičkih talenata i velikog muzičkog indetineta, čak i kada je klasična muzika u pitanju. Pored osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja, zavrsio sam Fakultet muzičke umetnosti, odsek solo pevanje u klasi primadone Radmile Bakočević, kojoj dugujem veliku zahvalnost. Za sve to vreme, pošto sam odrastao uz radio Beograd, uporedo pevam muziku svih žanrova, počevši od starogradske i tradicionalne, pa sve do evergrin domaće i svetske muzike. Moja malenkost i moj brat, profesor i pijanista Aleksandar Radović, održali smo preko 400 koncerata i nebrojani broj nastupa širom Srbije i regiona, oplemenjujući ove nezaboravne hitove kroz nezaboravan muzički performans koji smo nazvali “Koncert za dušu”.

Kako je došlo do toga da ste se prijavili na festival “Sabor narodne muzike Srbije”?

Oslanjajući se na  neprolazne vrednosti nastala je pesma “Dobro veče prijatelji stari” koju smo odlučili da prijavimo na festival “Sabor narodne muzike Srbije 2022”. Namera nam je bila da se prijavimo na festival čiji je kompletan autor moj brat Aleksandar sa ciljem da festivalu donesemo malo gradskg šarma, koji inače fali na muzičkoj sceni uopšte. Ispostavilo se da je to bio pravi pogodak i na našu radost pesma je dobila 3. nagradu i to nam govori da smo na pravom putu i daje nam podstrek za dalje.

Jeste li isplanirali dalju promociju pesme?

 Naravno, nakon ovakve reakcije publike plan je da je snimimo u studiju i da promovišemo na svojim koncertima i nastupima.

Da li je ovo Vaše prvo pojavljivanje na festivalu ili ste već ranije učestvovali na nekom od njih?

Godine 2017. učestvovali smo i osvojili prvu nagradu na festivalu “Zlatna tamburica” koji je bio najprestižniji festival tamburaške muzike u to vreme. Nastupio sam sa pesmom “Srce nije tamburica” koju je takođe komponovao brat Aleksandar na tekst naše mame Mire.

Koji su Vaši planovi za dalje? 

Imamo dugogodišnju saradnju sa RTS-om i RTV Vojvodina, kao i sa njihovim orkestrima.

Planovi su da i dalje stvaramo i pronosimo pozitivnu energiju i emociju kroz pesmu.

Nakon Pariza gde smo skoro gostovali u planu su Norveška, Slovenija, kao i letnje scene u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj. Nadamo se da će publika uživati u našim koncertima isto toliko koliko i mi i da će to zauvek biti ljubav puna emocija koja je obostrana.

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila