Da nas lepota ujedinjuje u svojoj raskoši uverili smo se gledajući imresivnu promociju albuma “Uvek ista” čuvene pevačice Jasne Kočijašević kojoj nisu mogle da odole brojne istaknute estradne ličnosti. Jasna je uvek, svojim unikatnim, prefinjenim glasom i vrhunskim intrpretacijama mnogih pesama, privlačila pažnju muzičkih stručnjaka, kolega i publike, pravih sladokusaca, ljubitelja dobrog pevanja, pa nije čudo što je preko stotinu zvanica došlo da je ispoštuje i što je izuzetno cenjeni i popularni Aleksandar Aca Sofronijević stao iza celog projekta. Album “Uvek ista” izašao je u izdanju njegove produkcijske kuće “As Ton Music” u kojem su sve pesme snimljene sa najsavremenijom tehnikom.

Pored supruga Dragoslava Mihalovića Kanarinca, doajena narodne muzike, pevača i kompozitora i sina Miloša Mihajlovića maestralnog pijaniste, kompozitora, tekstopisca i aranžera o kojima će Jasna kasnije govoriti, prisustvovali su: Aleksandar Aca Sofronijević, Zorica Brunclik, Miroljub Aranđelović Kemiš, Ana Bekuta, Snežana Đurišić, Miša Mijatović, Dragana Katić koja je brilijantno vodila program i mnogi drugi.

 

Jasna je na promociji prosto blistala, vidno uzbuđena, pozdravila je goste i saradnike, govorila o karijeri, povratku… Posebnu magiju je izazvala sa njenom novom pesmom “Kaldrma” koju je otpevala uživo i sve redom oduševila, takođe i sa video spotom iste pesme, koji je premijerno te večeri prikazan.

Uz pratnju Ace Sofrinijevića i manjeg orkestra otpevala je uživo splet pesama i pokazala da je u velikoj glasovnoj formi i da njena zvezda svom snagom sija na estradnom nebu.

Obradovana njenom promocijom i prelepim pesmama, pozvala sam je telefonom u želji da joj čestitam i da uradimo ugovoreni intervju.

Draga Jasna upućujem ti najepše čestitke u ime redakcije Portala “Svet Australia” i moje ime, za fantastičan album i isto takvu promociju. Upoznaj nas sa saradnicima, njegovim sadržajem i utiscima sa promocije.

Hvala veliko tebi i redakciji na pažnji i prostoru. Na albumu se nalazi sjajna kombinacija u 10 pesama – 5 novih, od kojih je 3 komponovao i napisao za njih tekst moj sin Miloš Mihajlović, na čije sam inače stvaralaštvo jako ponosna, ništa manje sam ponosna na pesmu koju je uradio moj suprug Dragoslav Mihalović -Kanarinac. Jednu  pesmu mi je poklonio Futa, ostalih 5 su narodne koje sam odabrala posebno za ovaj CD. Najviše sam zahvalna Milošu na pesmama i Aci Sofronijeviću koji me je podržao i dao nam ove uslove za rad: studio, orkestar, svoju energiju da ovo sve bude ovako. Da nije bilo njih ja bih i dalje brojala godine mog poslednjeg albuma do sada… Ukazao mi je poverenje, da budem prvo izdanje njegove produkcijske kuće” AS Ton Music” u okviru koje se nalazi i studio, najbolji na ovim prostorima, na čemu mu dugujem veliku zahvalnost. A što se tiče promocije koju mi je tim povodom upriličio, tim povodom mogu da kažem da je to bilo najveličanstveniji događaj u mojoj karijeri, bila sam uzbuđena i presrećna što su mi sve drage kolege koje sam zvala došle, što su me svojim dolaskom ispoštovale, a kada su ustali i pozdravili me tako stojeći velikim aplauzom, setila sam se dodele Oskara i suze su nenajavljene stigle…

Te noći nisam spavala, da li iz straha kada se probudim ne pomislim da sam sanjala. Ovom prilikom želim da se zahvalim svima koji su na bilo koji način učestvovli u realizaciji ovog projekta. Nadam se da će pesme krenuti pravi putem i da će ih i drugi pevati.

Da li je nekada bilo teže ostvariti uspeh na estradi nego danas?

Bilo je teže, danas je dovoljno da se jednom pojavite na televiziji. Doduše i pre je bilo onih koji su utripovali da su zvezde, ali vreme uvek pokaže sve… Pročitala sam negde nešto vrlo pametno: “Ne možeš biti ako nisi, ni prestati ako jesi”!

Šta simboizuje naziv albuma “Uvek ista”?

Može da se tumači na više načina da li dobrim glasom uvek ista, ili izgledom, pevanjem ili možda to sve podrazumevam.

Hvala Jasna na razgovoru da li za kraj imaš poruku za naše čitaoce? 

Pozdravjam širom sveta čitaoce portala “Svet Australia”, sa željom da imaju mnogo zdravlja, ljubavi, radosti, da uvek  nose osmeh na licu, uživaju u letu i životu.

Voli Vas Vaša Jasna Kočijašević!

Dodala bih na kraju, kada umetnost iskrena govori, ona to radi jezikom da je ceo svet razume, baš kao na albumu “Uvek ista” Jasne Kočijašević!

Slavica MOMAKOVIĆ


1 KOMENTAR

  1. Jasna – zvezda koja sjaji,obasjava put pravim emocijama predivnim glasom. Žena koja zrači ljubavlju i kojoj svaka nota iz srca izlazi. Hvala za predivne pesme koje pune dušu. Neka ponovo osvoji ljude njen mio glas i sndjeoska pojava. Moj duboki naklon uz aplauz koji ne prestaje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila