Kao što sam naslov našeg intervjua govori, Elvira Rahić je srdačan i neposredan sagovornik, neko ko sa medijima, a prije svega sa svojom publikom gaji jedan iskren i topao odnos, pun poštovanja i toplih emocija. A rezultati koje ima iza sebe nisu uopšte mali. O svemu tome ipak najbolje govore Elvirine pjesme, koje svi znamo i rado zapjevamo zajedno s njom.

Poštovana Elvira, za početak našeg razgovora recite nam kako ste, da li ima dogovorenih nastupa za naredni period, sigurni smo da Vas se Vaša vjerna publika poželjela nakon iscrpljujućeg perioda Korone?

Odlično, nakon pandemije i ludila polako se vraćam u normalu. Da, imam dovoljno dogovorenih nastupa I naravno poželjela sam se publike a po dosadašnjim nastupima vidim da su i oni mene.

Djetinjstvo ste proveli u Sjenici, je li tada otkriven Vaš raskošni muzički talenat i odete li i sada do Sjenice i Makedonije gdje ste rođeni?

Moji roditelji su iz Sjenice a ja sam rodjena u Skoplju i tamo sam živjela do svoje 18 godine. Naravno redovno odlazim i u Sjenicu i Skoplje kako poslovno tako i privatno. Što tiče početaka to su bili neki dječiji festivali u Skoplju kao i nastupi sa KUD Orče Nikolov itd. Tako da sam ja oduvijek imala veliku ljubav prema muzici, pa je bilo neminovno da podjem tim stazama.

Od 1991. godine ste u Sarajevu, otprilike od tada datira početak Vaše muzičke karijere. Je li Sarajevo i sada Vaša adresa?

Sarajevo je oduvijek bio grad koji volim, čak i kad sam bila mala govorila sam da ću kad porastem biti pjevačica i živjeti u Sarajevu hahahhaha mada trenutno živim u Minhenu.


Snimili ste 11 albuma, koji biste posebno izdvojili i koju pjesmu, mnoge su postali hitovi?

Album ‘’Hotel Čekanje’’ je moj ponos, zato što sam po prvi put u karijeri sama organizovala sve vezano za taj album [saradnike], a pjesama ima puno koje sam snimila i koje volim kao što su: A sada idem, Luda ženo, Kad ti jednom odem ja… itd.

Neko ste ko nikada nije imao mrlja ni u karijeri ni u privatnom životu, sigurno ste ponosni na to. Recite nam nešto više o Vama privatno?

Ma niko nije savršen pa ni ja hahhaha, hvala na lijepim rijecima. Elvira je jednostavna, ostvarena i zadovoljna žena, pa takve ljude volim imati u svom okruženju. Imam mnogo dobrih prijatelja i divnu porodicu, jednostavno volim i voljena sam.

2021. ste snimili pjesmu Fobija koja je za kratko vrijeme postala veoma slušana, recite nam nešto više o cijelom projektu?

Pjesmu FOBIJA je meni poklon produkcije HAYAT kao i spot i zaista sam  zahvalna na tome cijeloj ekipi, jer mi smo ipak dugogodisnji saradnici.

Pored pjevanja bavite se i estradnim menadžerstvom, dogovarate nastupe svojih kolega širom Evrope?

Da bila sam na celu ER Managementa i imali smo jako kvalitetnih organizacija sa mnogo mojih kolega, sada je sve na pauzi, što ne znači da se nećemo ponovo aktivirati u budućnosti.

Pripremate li nam neku novu pjesmu u skorije vrijeme?

Već imam jednu spremnu pjesmu i nadam se da ću je uskoro objaviti, a pisao je čovjek koji je takodje za mene napisao pjesmu ‘‘Bivši moj‘‘ to je Mesud Kecap i aranžman je radio Endži Mavrić. Sko bude barem pola uspješna kao pjesma ,,Bivši moj‘‘ ja ću biti zadovoljna.

Uvijek izgledate savršeno, dotjerani ste i pratite modu. Šta je tajna Vašeg blistavog izgleda i koliko posvećujete pažnje svom izgledu?

Hvala lijepo, kod mene nema tajni, san, zdrava ishrana i malo sporta….a Boga mi i geni. Jer kažu, umjetnica mora biti zdrava hahahah

Vaša poruka čitaocima Svet-a Australia?

LJUBIM VAS I VOLIM i nadam se skorom druženju.

Nataša Glamočanin


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila