Ako ste razmišljali gde biste mogli na večeru onda je Balkan Grill u melburnškom naselju St Albans odgovor na vašu dilemu.

U novom ruhu sa fantastično ukusnim i tradicionalnim jelima sa područja Balkana, te sa osobljem koje vrhunski radi svoj posao, ovaj objekat vas prosto mami.

Na samom ulasku u restoran dočekaće vas ljubazni gazda Danilo, Sarajlija koji je vrhunski kuvar koji je i na samom sebi uradio korekcije pa izgleda kao maneken.

Osoblje koje poslužuje goste je što se ono kaže po pe-esu, sa leptir mašnama vam daju do znanja da je u pitanju ozbiljna ugostiteljska kuća.

I sam menu će vas oduševiti dizajnom ali i pristupačnim cenama pa će vam biti teško da se odlučite šta da naručite.

Meni i društvu je bio najpristupačniji mešani roštilj na drvenoj kvadratnoj mini sofri, preko koje je gazda Danilo prevukao plamen koji jelu daje dodatni šmek.

IMG_8882

Rakija u ćokančićima ni manje ni više, stara 22 godine kliziće vam niz grlo kao sirup. Jedna tura nije dovoljna. Kao pride gazda vam nudi domaću rakiju od divlje kruške i paradajz salatu sa lukom iz njegove bašte.

A kajmak, domaći ajvar, šopska salata, belolučene paprike… yummy!

Na kraju to zalijete sa nekim od mnogobrojnih uvoznih piva; mi smo se odlučili za Premium Sarajevsko.

Po tradiciji, na kraju ide dezert i to je jedna od većih dilema. Kako da se odlučite između Ferrero torte, tufahija, hurmašica, šampite, krempite… da nabrojim samo deo a i bilo bi previše da uzmete sve.

Na kraju večere kad ste već pripiti ali punog stomaka i zadovoljni sveukupnim ambijentom, gazda vas ispraća sa tradicionalnim pozdravom “Dođite nam opet”!

I hoćemo, to je sigurno, ali isto preporučujem i čitaocima. Prosto da se uvere u ovo napisano pa i više od toga.

Balkan Grill je otvoren od četvrtka do nedelje, od 12.00 do 22.00 časove i nalazi se na: 57 St Albans Rd. St Albans.

Zahvaljujem Gavri Gavrilu na par fotki.

R.B.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila