Septembra 2004. godine, dan uoči velikog australijskog finala u fudbalu koji je igran između Brisbane Lions i Port Adelaide u foajeu hotela Parkview u Melburnu, sreo sam poznatu estrdanu umetnicu Tijanu Dapčević. Ona je tamo odsela sa suprugom Milanom, a ja sam se tu zatekao budući da je na igralištu preko puta hotela moj sin Stefan imao trening u kriketu (nastupao je za Melbourne CC).

Na licu mesta sam uradiio intervju za Srpski glas čiji sam tada bio jedan od urednika. Tijana je inteligentna, obrazovana i elokventna osoba. Direktna u razgovoru tako da vas ne ostavlja ravnodušnima bilo da sam njom ćaskate kao prijatelj ili surovi profesionalac.

Jedan detalj će mi svakako ostati u sećanju a to je da je Tića, mrtva-ladna, izvadila cigarete i zapalila iako je na zidovima okolo pisalo da je pušenje storgo zabranjeno. Ja sam se malo vrpoljio ali nisam rekao ništa. U jednom momentu je pored nas prošao legendarni fudbaler a u tom trenutku trener kluba iz Brizbena Lee Matthews koji se samo kiselo nasmejao i podigao palac u znak odobravanja.

Eto, čisto da sačuvam od zaborava…

R.B.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila