Za doček na Novata Godina pokraj ubavata trpeza najvažna e dobrata muzika, odnosno dobrite vokali i atraktivni zvezdi koi dopolniteno ќe go podignat štimungot vo najludata noќ i ќe pridonesat poveselo i porazdragano da se dočeka Novoto Gospodovo Leto. Ovaa godina i na našite televizii možeše da se vidat novogodišni show programi koi minatata godina skoro i da gi nemaše. Nacionalniot servis odnosno MTV se pogriži da ima raznolika i aktuelna zabavno-muzička, pa i filmska programa, a od privatnite televizii se izdvoi “Alfa” kako televiziska kuќa koja snimi namenska programa so koja se animira gledačite za vreme na prazničnite denovi.

Što se odnesuva do privatnite produkcii tie ja prevzedoa ingerencijata za Novogodišnata programa taka što snimeniot materijal im go ponudija na odredeni televiziski kuќi i na toj način so zaednički sili ja osmislija novogodišnata TV ponuda. Sepak kako najambiciozna produkcija i ovaa godina se pokaža “IN” TV odnosno “IN Produkcija” koja snimi poveќe show programi i toa na različni kontinenti obedinuvajќi ja našata dijaspora preku makedonskata pesna i najdobrite makedonski vokali.

Ovaa produkcija uspea na malite ekrani po podolgo vreme da ja vrati i legendarnata Marijana Novačevska koja gledačite imaa možnost da ja vidat vo “Avstraliskoto Novogodišno Show” zaedno so bračniot par Novica Vasilevski i Tatjana Lazarevska i so Goce Petreski poznat kako Bananata.

Vsušnost ovaa fenomenalna četvorka se pokaža kako poln pogodok za vakov tip na emisija, a spojot na nivnite temperamenti i energija napravi showto da se gleda vo eden zdiv.

Izborot na pesni isto taka beše odličen, gledačite možea da uživaat vo dobro poznatite refreni, “Nazad nazad Klino mome”, “Sreќa mi e pesnata”, “Priznavam”, “Fotografija”, “Oko moe”,”Ace Ace”, “Žarče”, “Crni oči”,”Paša Paša”, “Tri kila banani”, “Nekoj treba”, “Ljubov mi e ime”, “Kleopatra”,” Noќna kralica”. “Instagram”, a ednočasovnoto show završi simbolično so pesnata “Ќe si odam Makedonija” vo izvedba na Novica Vasilevski.

Raspeanata četvorka odlično ja nadopolnuvaše i saksofonistot Seko, no i razigraniot Dedo Mraz koj atmosverata ja napravi tipično novogodišna, od pričina što letniot amient na Melburn ne beše premnogu uverliv.

Ona što isto taka treba da se potencira e izborot na garderoba, odnosno stajlinzite za koi pejačite, a osobeno pejačkite se odlučile. Site kombinacii bea isklučitelno elegantni i svečeni, a damite faciniraa so ubavata stava i svežiot mladeški izgled.

So eden zbor ova muzičko show beše vistinska vesela uvertira vo Novata 2022 godina i posakuvame taka da prodolži cela godina so ubava muzika i ubavi i raspeani lica…

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila