Prije par dana LuloMusic produkcija iz Welsa u Austriji je objavila novu pjesmu, “Ništa labavo” koja se na prvo slušanje smjestila u srca slušalaca i po svemu sudeći pretenduje da se izbori za visoko mjesto na ljestvicama slušanosti u narednom periodu. Tekst i muziku potpisuje Jasmin Hodžić, koji je i pjeva u duetu sa Zoranom Zokom Jankovićem, a aranžman i produkcija su iz LuloMusic studija.

Ovom prilikom razgovarala sam sa obojicom pjevača pjesme, prvo sa Zoranom Zokom Jankovićem o detaljima vezanim za nastanak ove zanimljive i prije svega, optimistične pjesme, pune energije i priziva nekih boljih, srećnijih dana.

Koliko dugo ste radili na pjesmi?

Jasmin je imao ovu pjesmu već nekih pola godine, pa i više. On i Lulo su vrlo brzo postavili pjesmu, spremili je za pjevanje. Jasmin je to vrlo brzo odradio ali ja sam , ne svojom voljom, otezao. Čekao sam da mi naleti neka svirka u tom djelu Austrije pa da i ja odradim svoj dio. Na kraju, morao sam otići u Švicu, u studio, gdje ja inače pjevam većinu mojih snimaka! Producent Lulo je imao sve što mu treba i vrlo brzo je završio pjesmu i evo slušamo je!

Kako je došlo do same ideje?

Čini mi se da je Jasmin radio pjesmu na nečiji nagovor. Njemu stvarno ne fali talenta i imao je keca u rukavu! Naši stari kažu “NIJE KOME JE NAMJENJENO VEĆ KOME JE SUĐENO”
Dogovoreno po jaranskom sistemu!!
Hoćeš li? Hoću!

Otkuda duet sa Jasminom, da li ste vas dvojica prijatelji od ranije?

Jasmin i ja smo imali super saradnju dok smo snimali pjesmu “BEHAR” i mislim da nam dobro ide. Dobitna kombinacija je sa Lulom daje dobre rezultate( pjesme ). Vrbas – veza nije nikad zakazala!

Planovi za promocije pjesme?

U “ovakvim uslovima” teško je planirati neke promocije i svirke  ali čekamo ljeto pa ćemo bar u našem kraju nešto otpjevati!

Jasmine, kakve su Vaše impresije povodom dueta Ništa labavo?

Na početku bih pozdravio vaš cijenjeni portal i vaše vjerne pratioce.
Već skoro 20 godina živim i radim u ovom malom gradu Amstetten, koji me malo i podsjeća na moje Bugojno. Možda zbog odsutnosti iz svog rodnog grada sam počeo ozbiljno razmišljati da ga opišem u pjesmi. Još mi se nije desio taj pravi stih, ali sam počeo u tom svom poletu pisati na druge teme. Ljubav ,i život kao glavni nosilac mojih tajni. Tu moju slatku želju da napišem pjesmu za svoj rodni grad sam ostavio po strani,za neka bolja vremena. Rađale su se pjesme,jedna za drugom, i želja za pisanjem,i skladanjem još veća, i jača. Jedna od njih je i pjesma”Ništa labavo”! Pjesma koja je nastala na samom početku Corone. Kao da je sama slala poruku da je život pjesma i da život treba cijeniti. Sa samo dvije riječi “Ništa labavo sam odlučio pjesmu napisati. Nekako mi se svidio taj fol jer je to u stvari uzrečica koju Bosanci koriste u svom govoru. Nešto kao: Ma ne brini, sve će biti OK! Većinom autor traži neke arhaične, skrivene, stare riječi da bi se uvezao u pjesmu. Ali evo dokaz da danas više i nema kriterija. I desi se ona, pjesma “Ništa labavo”. U tom mom putovanju koje nikad stati neće, je nastala pjesma “Ništa labavo” koju upravo promovišemo. Kao i u većini mojih pjesama prvo se rodi melodija, pa se text “uglavi”. Ne tako lak posao, ali sladak i izazovan. Sa dvije riječi koje sam imao na raspolaganju nisam ni znao gdje će me ona odvesti! Danas kad je poslušam znam da sam napisao odličnu pjesmu koja ima lijepu poruku. A lijepih stvari je danas sve manje i manje. Uz nju kao vodilju sam napisao,i još par jako zanimljivih pjesama koje ću u eter pustiti početkom ljeta. Sav taj trud i trud mojih drugova je ugledao svjetlo dana. U studiju i kući Lulomusic sam pronasao ono što čovjek želi kad se pođe baviti ovim poslom. Razumijevanje i poštenje prijatelja i saradnika i jako kreativnog Mevludina Cetina Lule. Znači kliknuli smo na prvu! Već sam imao spreman demo snimak koji mi je takođe profesionalno uradio prijatelj, saradnik i jako talentovani muzičar Alen Lemešević. Već dogovorena saradnja sa mojim prijateljem i  saradnikom Zoranom Zokom Jankovićem i počeo sam ovu lijepu prijateljsku i bratsku priču. Priču gdje nema mržnje, ratova i podijeljenosti. Ovo je pjesma ljubavi i poštenja! Zato dragi moji, širite lijepe priče,l jubav i razum! Što i sama pjesma kaže: Samo u pjesmi je spas!!! A ko pjeva,zlo ne misli! Živi mi i zdravi bili!🙏🖐

Poštovani Zorane i Jasmine, Vama i cijelom timu, u ime redakcije Svet-a Australia, želim mnogo uspjeha sa pjesmom, kao i sve najbolje u Novoj godini.

Nataša GLAMOČANIN


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila