Kažu da život piše romane. Apsolutno tačno i milion puta dokazano. Svi mi, u dubini duše, volimo da vratimo film života i da se sami sebi divimo ili da se kritikujemo, kako je nekad bilo, šta smo mogli a nismo.

Na moju MSN adresu je stigla zanimljiva fotka na kojoj sam odmah prepoznao likove o kojima sam pisao početkom devedesetih, sa kojima sam se družio i, neretko, ispraćao noći i dočekivao jutra.

Fotka je nastala pre 28 godina, daleke 1993. zapravo bila je to reklama, objavljena u Srpskom glasu čiji sam tada bio urednik, a odnosila se na nastup vrhunskim umetnika predvođenih Draganom Ticom koja je u to vreme harala Australijom. Pored nje pratnja iz snova: Goran Kelečević, Bane Milovanović i Miriljub Mimi Nikolić. Oni su tada nastupali u restoranu Slavija, u samom srcu Melburna čiji su vlasnici bili Zorica i Dragan Barjamović.

Ali, kako svako vreme nosi svoje breme, tako se i ova družina polako udaljila i krenula nekim drugim putevima mada, neki od njih muzici nisu rekli zbogom.

Dragana Tica koja je u Australiju stigla sa statusom megastara vratila se u Niš, da bi opet pre skoro dve decenije, zauvek bacila sidro u Melburn gde uživa sa odabranim društvom, zaposlena je i živi od svog rada. Pevanjem je prestala javno da se bavi nakon porodične tragedije što je ogromna šteta za estradu ali, trebamo biti ljudi i razumeti njene razloge. Zapeva sa prijateljima na kućnim druženjima, tek da podseti da njeno vreme nije i ne može biti prolazno.

Goran Kelečević se odselio u Pert gde je pokrenuo svoj uspešan biznis. Nekako se povukao. Retko se pojavljuje u javnosti.

Bane Milovanović je uspešan poslovni čovek koji je našao sreću sa takođe u bisuznisu uspešnom ženom Sanjom Živić i njih dvoje baš, što se ono kaže, uživaju maksimalno, putuju na egzotična mesta. Bane povremeno i nastupa na svirkama ali to nije ni blizu onih neumornih vremena.

Miroljub Mimi Nikolić je u međuvremenu formirao band sa kolegom Mićom i nastupaju pod nazivom MI-2, ali uživa i u životu. Kupio je vikend kuću u mestu Echuca na obali Murray reke i veoma često sa porodicom i prijateljima provodi vreme u njoj. Usput piše i komponuje i, kako reče, čim ovo zlo Korona prođe, slede razna iznenađenja.

Meni jedino preostaje da im poželim svaku sreću i dobro zdravlje sa nadom da ćemo dočekati i reunion u skorije vreme.

Rade BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila