Mnogi umjetnici su svoje prvo predstavljanje javnosti imali u zrelim godinama. Kao i u svemu u životu, ni tu ne postoje pravila ni ograničenja bilo koje vrste. Gordana Živanović, tekstopisac, je pravi primjer za to. Samouvjereno zakoračivši u svijet muzike, kada je sve drugo u životu postigla, Gordana je već prepoznatljiv tekstopisac, koji plijeni idejama, načinom pisanja i energijom koja krasi svaku njenu pjesmu.

Sa direktorom UTEKS-a Milanom Šoškićem

Poštovana Gordana, hvala Vam što ste odvojili vrijeme za naš intervju, recite nam nešto o Vašim počecima.

Pre svega želim da se zahvalim vama Nataša na saradnji, što smo ostvarili kontakt i što će mnogi vaši čitaoci čuti za mene. I pozdravljam sve širom Australije!

Ja sam rođena Gordana Stojanović, udato Živanović, rođena u blizini Beograda, u za mnoge poznatom Barajevu.

U jednu skromnu radničku porodicu 31.3.1961. godine stigla je jedna devojčica da ulepša život svojim roditeljima. Ubrzo se roditelji sele za Beograd i tu nastaje moje odrastanje i školovanje.

Moje prve korake i početke pisanja je prepoznala moja učiteljica jer su se moji pismeni radovi odvajali od druge dece. Nastavila sam da pišem, ali onako za sebe, što bi rekli i nikome o tome nisam pričala. Volela sam i da pevam i pevala sam u horu u osnovnoj školi, volela sam i harmoniku ali su to neispunjene želje. Od te je ljubavi nastala autobiografska “Olovka u ruci” . I tako sam počela da pišem pesme za pevanje. Pojavljujem se na “Uteksu” 2017. godine kao sponzor i od tada moj život kreće u nekom novom pravcu. Ubrzo postajem i član u ovom udruženju 2018. godine. Zahvaljujući direktoru i divnom čoveku Milanu Šoškiću, pruženoj ruci podrške, ja krećem da objavljujem tekstove. Pošto nisam bila upućena u taj pravac pisanja, prvi mi je skrenuo pažnju Ljubiša Marković-Purinac, a onda moj kum koji mi je objasnio kako treba da izgledaju tekstovi da bi se snimile pesme. I ovim se putem zahvaljujem svom kumu Slobodanu Stevanoviću.

Sa izvođačem Nešom Nikolićem Topolcem

Dobitnica mnogih nagrada

Poznato je da ste dobitnik i nekoliko nagrada za Vaše pjesme.

Da, 2018. godine snima se moj prvi tekst “Kumovska pesma” koju izvodi Neša Nikolić-Topolac i pojavljujemo se na decembarskom festivalu gde dobijamo tri nagrade. Ja za tekst drugo mesto, Neša prvo i treće mesto na you tube kanalu. Tu počinje moj život u muzičkom svetu koji nije ni malo lak jer sada posle tri godine, to slobodno mogu reći, velika je ljubomora. Ali ja sam srećna jer za dve godine imam preko 20 snimljenih tekstova i bezbroj nagrada od kojih mi je najdraža “Najbolji autor festivala 2019” decembra meseca. Ovim putem želim da se zahvalim svim svojim izvodjačima i saradnicima a to su: Neša Nikolić-Topolac, Milica Arsenijević, Miloje Bubanja, Fidanka Schrammel, Zoran Vasić, Rajko Bulatović, Sloba Ivanović- Luis, Nikola Milosević-Džoni, Slavica Tosić, Maja Petrović, Milan Damnjanovic, Dalibor Djukić, Andjela Vidović, Biljana Makević- Mirković.

Sa Banetom Paićem i Igorom Golubićem

Posebno se zahvaljujem svom prijatelju Branetu Paiću koji je snimio “Boema” i “Rastanak”, u pripremi je treća, ali o tome uskoro. Takodje bih se zahvalila Slobi Lekiću, velikom maestru sa kojim je pre dve godine počela saradnja sa moja četiri teksta za koje je uradio melodije. I ostalim saradnicima da bi bile pesme ovo sto jesu: Saša Nikolić, Srba Mišković-Bošnjanac, Tihomir Urošević, Dragan Vasić-Caki, Igor Golubić, Dušica Tomašević, Milovan Lukić. I svim saradnicima, ima ih puno, na Fidankinoj pesmi “Pevaj srce”.

Prijateljstvo sa Milanom Šoškićem

Posebnu zahvalnost na svemu direktoru, a danas slobodno mogu reci prijatelju Milanu Šoškiću. Ako sam nekog preskočila, izvinjavam se jos jednom svima, hvala na saradnji od srca.

Sa izvođačem Milojom Bubanjom

Vi živite na relaciji Beograd – Herceg Novi, da li je život na moru jednom pjesniku posebna i neiscrpna inspiracija?

U pravu ste, naime, ja sam živela u Beogradu sa svojim suprugom i onda smo zbog prirode njegovog posla otišli na par godina u Herceg Novi . Pamtim samo najlepše uspomene iz tog perioda mog života. Nažalost, moj suprug je preminuo 2014. godine i mene je prosto nešto vuklo da se opet vratim Herceg Novom i moru. Jeste, inspiracija je tu nepresušna, ljudi su divni, pišem, radim i borim se kao i svi, za svoje mesto pod suncem. Trenutno sam ponovo u Beogradu, ali znam da me Herceg Novi čeka i da ćemo nastaviti gde smo stali.

Sa kolegom Dejanom Blagićem Dejčetom

Vaša poruka za čitaoce www.svet-australia.com?

I za kraj, i dalje veselo u nove pobede, volim vas sve dragi prijatelji, kod mene nema ljubomore. Pozdrav za sve vaše čitaoce i moje prijatelje od Gordane Živanović!

Draga Gordana, želim Vam mnogo uspjeha u radu, svako dobro u ličnom i profesionalnom životu, a recimo i to da Vas pjevači i kompozitori mogu kontaktirati na FB profil Gordana Rada Živanović, za buduće saradnje.

Nataša GLAMOČANIN


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila