I Makedonija može da se pofali so svoj Kazanova koj vo ime na ljubovta gi vodi izbraničkite direktno pred matičar i im se zakolnuva na večna ljubov. Proslaveniot nekogašen plivač i aktuelen pretsedatel na Plivačkata Federacija, Aleksandar Malenko, ostana dosleden na svojot bračen entuzijazam i po petti pat kaža DA, ovoj pat oženuvajќi ja svojata koleška, instruktorkata po plivanje Metka Sparavec.

Za sreќniot nastan javnosta dozna preku instagram profilot na Aleksandar kade se pojavi fotografija od nivnata registracija na koja plivačot napiša “Po 26 god si kažavme DA” što vo prevod znači deka ovoj par mnogu odamna se poznaval i deka ljubovta gi dočekala svoite 5 minuti.

Mladencite vo ovaa prigoda se odlučile za ednostavna ceremonija, što možeše da se zabeleži i od izborot na garderoba, koja beše vo sportski duh, pa taka nevestata beše oblečena vo iscelo beli pantaloni dopolneti so belo sako, a mladoženecot vo temna sportska kombinacija.

Inaku segašnata sopruga na Malenko rodena e vo Maribor, ima 42 godini, majka e na četiri deca, raboti kako trener po plivanje i fitnes instruktor, a vo 1999 god bila proglasena za sportist na godinata vo Slovenija.

Malenko pak na javnosta vo Makedonija osven po plivanjeto i stana poznat i po brakovite koi mnogu lesno gi sklopuvaše i ušte polesno raskinuvaše, onoj moment koga ќe nastapeše bračnata kriza. 

Praktično toj mnogu mlad zaplovi vo bračnite vodi, ušte koga beše na vrvot na svojata plivačka kariera odluči da stapi vo brak so pejačkata i voditelka Suzana Turunđieva i pri toa go zede nejzinoto prezime. Suzana i Aleksandar važea za najzgoden par vo Makedonija, a kako kruna na nivnata ljubov ja dobija ќerkata Lora, no nabrzo potoa parot se razdeli, a Aleksandar za brzo zaplovi vo nov brak so proslavenata akterka Jelena Žugič. So nea go dobi sinot Ahil, no i ovaa bračna zaednica za brzo se rasturi. Sepak, Aleksandar dolgo vreme ne ostana singl zatoa što po tret pat i kaža DA na šest godini postarata rusinka Tatjana Mihalova Fjodorova so koja isto dobi sin. Za četvrtata sopruga Fani, javnosta najmalku znae no i so nea Aleksandar dobi dva sina, što znači deka na plivačot četirite braka mu donesoa pet deca, a od negovata najstara ќerka Lora dobi i vnuče.

Iako vo našata sredina Malenko važi za kontraverzna ličnost, fakt e deka negovata životna biografija po mnogu osnovi e unikatna i go ima onoj selebriti pečat koj može da si go dozvolat najčesto holivudskite zvezdi. Vpročem mnogumina za nego velat deka toj e maška verzija na proslavenata Elizabet Tejlor. Dali ќe mu uspee da ja stigne po brojot na brakovi ќe pokaže vremeto, no kako trgnal na dobar pat e da uspee…

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila