Umjetnički i harizmatičan muzičko-bračni par sa adresom u Danskoj, trenutno vrijedno radi na promovisanju Šeherzadinih pjesama iz muzičkog studija Jakše Abazija. Zatekla sam ih u Srbiji gdje su trenutno upravo zbog tih poslovnih aktivnosti, promocije pjesama “Zar se tako ljubav rasta” i drugih. Ne kriju radost zbog tih angažmana, jer svi smo željni dobre muzike i druženja. Puni planova i energije, ističu da njihovo vrijeme kreativnog rada tek dolazi, u saradnji sa brojnim saradnicima iz cijelog regiona.

Za početak razgovora, upoznajte naše čitaoce sa Vašim rodnim krajem.

Šeherzada: Ja sam rođena u Derventi, Bosna i Hercegovina.

Jakša: Moj rodni grad je Gnjilane.

Detinjstvo sam proveo u Sarajevu, gde sam i stekao puno ljubavi prema muzici.

Vaši počeci bavljenja muzikom.

Šeherzada: Od moje 11 godine pa do danas se bavim pjevanjem.  Profesionalno sam počela od ‘86.godine. Sa Milkom Todorović, Nihadom Kantićem Šiketom…imali smo koncerte i zajedničke nastupe, kada mi je od strane kolege Nihada Kantića ponuđena saradnja. Naime, u okolini mog rodnog grada Dervente je održano takmičenje pjevača, gdje sam izabrana za najbolju vokalnu solistkinju sa pjesmama koleginica Dragane Mirković, Šemse Suljaković, Vide Pavlović. Od strane publike sam bila izabrana, sa velikim oduševljenjem i ogromnim aplauzom i podrškom.

Jakša: Moji počeci bavljenja muzikom… mogu vam iskreno reći započeli su još od djetinjstva. Uzor mi je bio rahmetli otac, koji je u svojim mladjim danima imao svoj orkestar, a i on sam je bio vokalni solista zabavne muzike, ponajviše strane, na primer voleo je da peva pesme Tom Džonsa, Bitlsa… uglavnom hitove davnih ‘60-ih i ‘70-ih. Svi koji me znaju, znaju i da sam ja u mojoj ranoj mladosti  pevao prvo zabavnu muziku, a zatim prešao  na narodnu sa dragim mi bratom Milošem Cvetkovićem, gde smo dosta puta nastupali po saborima, slavama, itd…Inače je dragi Miloš Cvetković od obdaništa, pa i školske klupe moj jako cenjeni drug i brat.

Ja mu se ovim putem zahvaljujem od srca za svaku podršku i dugogodišnju pažnju I ljubav medju nama i porodice Cvetkovic. Želim da napomenem da ne volim sebi da dajem puno značaja, mada bih mogao dosta toga da navedem, od mog muzičkog stvaralaštva i svega toga. Skromnost je moj pratilac takav i ostajem. Neka publika oceni naš rad, mi i dalje vredno nastavljamo raditi.

Vaš studio, saradnici?

Šeherzada: Mogu punog srca da se zahvalim prvenstveno mom suprugu Jakši Abaziju, poznatijem kao DJ Jakša kompozitor i da istaknem da su od vremena mog dolaska u Dansku, njegovi saradnici postali naši zajednički:

 1. Goran Gica
 2. Dragan Šainovic Šaja
 3. Leonidas Linas
 4. Ergan Ozdil
 5. Nazim Kaya
 6. Alen Asani – Mr. Black
 7. Simon Petrovsi Sim 5
 8. Salioski Elvis records audio video
 9. Mahmut Ković, tekstopisac
 10. Ajet Angel Harbaš tekstopisac
 11. Islam Brkić tekstopisac
 12. Dragana Protić tekstopisac
 13. Sanela Nela Kopić tekstopisac
 14. Nataša Glamočanin tekstopisac
 15. Jasmina Šaljić, tekstopisac
 16. Slađana Božić, tekstopisac
 17. Milan D. Šoškić direktor Uteksa
 18. Žarko Timotijević direktor Sezam production tv



Pjesme na kojima ste radili.

Šeherzada:

 1. Volim te znaj
 1. Rasli smo i patili – za ovu pjesmu moram da kažem da je autobiografska; posvećena je mojoj pokojnoj majci koja nije dočekala da pjesma bude završena. To je priča o samohranoj majci, mladoj udovici sa četvoro djece koja je svu djecu sama izvela na pravi put, bila im posvećena maksimalno, čuvajući uspomenu na svog pokojnog muža, i ja svaki put plačem kad pjevam i čujem ovu pjesmu. Sjajan tekst je napisao Ajet Angel Harbaš.
 1. Zar se tako ljubav rasta

Moram da naglasim da ja pjevam iz čiste ljubavi prema muzici, nemam tu potrebu da zarađujem pjevajući, već je to kako rekoh, jedna velika ljubav prije svega.

Jakša: Pesme i moj autorski rad na  kojima sam radio, ili učestvovao ne bih da navodim sve pojedinačno, jer na žalost i kompozitore retko pominju. Ali, eto nekoliko tek da imate predstave o našem radu:

 • Šeherzada Ković (Volim te znaj) komozicija Jakša A., aranžman Dragan Šainović Šaja, tekst Dragana Protić
 • Šeherzada Ković (Rasli smo i patili) kompozicija Jakša A., aranžman Goran Gica, tekst Ajet Angel Harbaš
 • Šeherzada Ković (Zar se tako ljubav rasta) kompozicija Jakša A., aranžman Jakša & Mr. Black, tekst Mahmut Ković
 • Jakša (Godine idu) kompozicija Jaksa. A, aranžman Jaksa&Leonidas Linas&Mr. Black, tekst Sanela Nella Kopić
 • Zorana  Bojanović (Ciganska kraljica) kompozicija Jaksa.A, aranžman Simon Petrovski, tekst Sanela Nella Kopić

Još mnogi projekti su u realizaciji i slede u narednom periodu.

Kakvi su Vaši dalji profesionalni planovi?

Jakša: Što se tiče planova sve je uskladjeno uz saglasnost saradnika i saradnica. Sve zavisi od profesionalnosti istih i ozbiljnosti u ovom svetu prepunom zahteva. Očekuje se ulazak u studio koleginice Darijane Dace Livnjak, na tekst Sanele Nele Kopić, pod naslovom Baraba. Dragan Šainovic Šaja je uradio kompoziciju, a aranžman moja malenkost sa Leonidasom i Mr. Black.

Zatim slijede sljedeći projekti:

 • Zorana Bojanović, na tekst Slobodana Karalića, muziku i aranžman potpisujem ja.
 • Zorana Bojanović, Sine moj, na tekst Sanele Nele Kopić. Kompozicija je moja, a aranžman sam uradio skupa sa Mr. Black.

Zahvaljujem se svima i želim svima puno uspeha.

Radno je uvek sa timom saradnika, puno hvala da ste uz nas i mi tu za vas.

Slede iznenadjenja i promocije kao i novi spotovi. Dobro su nam svi došli u našem timu “International music by Jaksa and friends”.

Koji obim profesionalnih usluga nudite potencijalnim saradnicima koji žele da snimaju u Vašem studiju?

Nudimo prvenstveno fer odnos, korektnost i preciznost i poštovanje prema saradnicima. Radimo sve žanrove muzike design-e, tekstove, demo snimke…itd.

Dobro nam došli, vi birate, vaš izbor je vaše pravo na kvalitet. Na nama je da vas ispoštujemo i obradujemo lepim projektima.

Planovi za ovo ljeto?

Radno je non stop. Snimamo uskoro će i promocije novih pesama. Biće uskoro i spotova uvek smo pod stresom.

Ali profesionalnost ne pita za to.

Vaša porodica?

Šeherzada: Srećna sam majka i baka i ponosna žena, okružena onima koje volim. Oni su mi najveća podrška, moj suprug prije svega. Imam ćerku jedinicu koju beskrajno volim i mog unuka.

Muzički uzori i pjesme koje slušate u slobodno vrijeme, omiljeni pjevači?

Šeherzada: To su Šikica, Vida, Zorica Brunclik, Ceca, Zehra Bajraktarević, Vasvija, Adela Šehić….Volim naravno poslušati i izvornu muziku, uz nju se opuštam. Poslušam i tursku muziku, Kučuk Emrah i Ibrahim Tatlises su vrsni pjevači. Od Grandovih volim Andreanu Čekić i Emira Đulovića. I naravno volim slušati kako pjeva moj suprug Jakša.

Jakša: Sve što ima smisla, što ne uništava nas umetnički sluh  muzičkog stvaralaštva. Sebe lično ne volim da slušam.

Poruka čitaocima www.svet-australia.com?

Poruka čitaocima je da svima želimo puno zdravlja radosti i sreće i manje stresa .

Redakciji se zahvaljujemo u naše ime i ime naših saradnika. Zahvaljujemo se Nataša tebi na divnoj saradnji i takođe veliki pozdrav za sve naše iskrene FB prijatelje kojih ima po cijelom svetu.

Ja vam se oboma najsrdačnije zahvaljujem na razgovoru, sa željom da i Šeherzadine, a i pjesme svih Vaših saradnika budu hitovi, kao i da vaš studio bude mjesto dobre muzike i zapaženih projekata, na radost publike.

 

Nataša Glamočanin 


5 KOMENTARA

 1. Zahvaljuhemo se srdačno na divnom peofesionalnom članku redakciji.Svet Australia..
  Svima puno uspeha u daljem radu..
  Jakša i Šeherzada.

 2. Veliki pozdrav za mig dragog brat Gorana Gicu ..mog brata volimo te puno ja i Seherzada hvala da postojiš i da tvoji Aranzmani ce i posle nas vjecno se slusati ko sto sa svih strana povodom pesme Rasli smobi Patili..Arr .Goran Gica..”vecno trajari” tvoj Seherzada &Jaksa in love♥️♥️♥️♥️♥️♥️voliko te.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila