Moj današnji sagovornik Mevludin Cetin Lulo, vlasnik je studija LULOmusic u Austriji, muzičar, aranžer i producent, a takođe i neko s kim rado sarađuju mnogi pjevači i tekstopisci. Sigurna sam da će njegov studio postati adresa mnogih vaših muzičkih projekata, ako već i nije.

Poštovani Lulo, hvala Vam što ste odvojili vrijeme za ovaj intervju. Recite za naše čitaoce nešto o Vašem rodnom kraju i djetinjstvu

Kao prvo želim da Vam se zahvalim za intervju i na profesionalnom pristupu.
Rodjen sam u Bugojnu, Bosna i Hercegovina, gdje sam proveo prvih trinaest godina života. Poslije se selim u Austriju gdje i danas živim.

Počeci bavljenja muzikom?

Sa nekih 7 godina počinjem učiti svirati harmoniku. Sa 13 godina sam imao svoj prvi bend sa kojim sam počeo nastupati. Kako je vrijeme prolazilo učio sam, napredovao, a već sa 15 godina svirao sa najpopularnijim imenima naše estrade (Šerif Konjević, Šemsa Suljaković, Mile Kitić, Sinan Sakić, Enes Begović, Ljuba Aličić Itd..)
Poslije kao klavijaturista i DJ nastupao sam sa DJ Krmkom.

Vaš studio, saradnici?

Studio „UIB” – LULOmusic se nalazi u gradu Welsu – Austrija. Sa studijskim radom sam se počeo baviti sa nekih dvadesetak godina. Prvi autorski i aranžmanski album sam uradio za Fikreta Šuta. Poslije toga sam uradio još nekih stotinjak pjesama za naše trzište i dvadesetak za strano trzište. Saradnika ima dosta, mijenjali su se. Pjevači sa kojima saradjujem: Fikret Šut, Hasib Huber, Ramo Legenda, Judith K. HARI'EL, Hajrudin Hodzić, Asmir Ćehić, Mirza Šečić, Nataša Mijušković Naja, Tatjana B. Zike Klopić, Nazif Gljiva, Olga Rašuo, grupa Kumovi itd…Osim pjevača bih htio spomenuti svoje kolege saradnike sa kojima najviše suradjujem a to su: prije svih moj kum Amel Mlivo, Dragan Todorović Buca, Miša Tričković Tričko, Nenad Aleksandrić, Perica Vasić, Mensura Bajraktarević, Samir Zavlan kao i autori, tekstopisci: Iren Sekulić, Jasmin Hodzić, Hari Salihović, Haro Muharem Hamzakadić itd… ima dosta saradnika, nadam se da mi neće zamjeriti što ih nisam sve spomenuo 😊

Pjesme/projekti na kojima ste radili?

Radio sam kao aranžerista i producent na više od 120 pjesama, kao autor muzike se pojavljujem na nekih 50 pjesama. Dvadesetak pjesama za strano trzište.

Planovi za ovo ljeto (svirke, nastupi, studijski rad…)?

Nisam previše aktivan sa nastupima osim svadbe, rodjendani, uglavnom privatna veselja. U studiju ima dosta novih projekata, al’ nažalost zbog nastale situacije se sve pomjerilo. U svakom slučaju mozete očekivati dosta noviteta kao i covera.

Vaša porodica?

Porodica (supruga i troje djece) mi je najveće bogatstvo.

Muzički uzori i pjesme koje slušate u slobodno vrijeme, omiljeni pjevači?

Kao dijete sam imao uzore, sad ih nemam 😊

Svako treba da bude sam sebi uzor.

Sad će te se šokirati, ja kao harmonikaš narodne muzike – omiljeni pjevač Oliver Dragojević

Koji obim profesionalnih usluga nudite potencijalnim saradnicima koji žele da snimaju u Vašem studiju?

Kod nas mogu dobiti kompletnu audio i video produkciju kao i marketing.

Tekstove, kompozicije, aranžmane, audio i video snimke i produciranje raznih žanrova.

Poruka čitaocima www.svet-australia.com?

Radite na sebi, budite strpljivi, širite ljubav i ne dozvolite da manipulišu sa vama 😊
I normalno čitajte www.svet-australia.com 😊
Lijep pozdrav i svako dobro!

Www.lulo-music.com

U ime redakcije i svoje ime Vam želim mnogo lične i profesionalne sreće, i da iz Vašeg studija izlaze prelijepe pjesme koje ćemo svi skupa pjevati i uživati u njima.

https://youtube.com/c/StudioUIBLULOmusic

Nataša Glamočanin


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila