Iako je po rođenju Rumunka, KRISTINA VOICU koju uglavnom znamo po imenu KRISTINA BELLA, a najbliži prijatelji kao KIKI, ona u profesionalnom opusu pripada srpskoj estradi.

Nakon što je savladala srpski jezik uspela je da se nađe i u prestižnom šou programu “Nikad nije kasno” u kojem je došla do velikog finala (Grand Finale), čime je samo potvrdila nesporan talenat i klasu.

Hajde da je pobliže predstavimo našim čitaocima širom sveta. Kristina je rođena u Bukureštu, glavnom gradu Rumunije. Tu je išla u školu do petog razreda, nakon čega se seli sa familijom na jedno ostrvo gde se radilo na hidrocentrali “Đerdap 2”, između Rumunije i Srbije.

Tamo je sa Srbima radio i njen otac. Jednog dana je doveo prijatelja Srbina na ručak, te su ga pitali kako se kaže ovo, šta znači ovo-ono i tako je naučila poneku reč srpskog. Kasnije je nastavila da uči srpski jezik preko muzike koju je slušala na radiju.

U septembru 1984. otac je prešao granicu napustivši Rumuniju, da bi nastavio za Ameriku gde je celu porodicu doveo kasnije. Kristinu i brata joj 1996. a jedna od sestara joj je stigla pola godine kasnije; najstarija je već bila u SAD od 1990. posle revolucije u kojoj je srušen komunizam. Porodicu će snaći velika tragedija jer joj je 1999. u saobraćajnoj nesreći poginuo brat.

Kiki je počela da peva u srpskim kafanama u Njujorku i drugim gradovima SAD, družeći se sa umetnicima i tako je potpuno savladala srpski jezik, odlučivši da postane i deo srpske estrade. Zbog moćnog glasa i harizme koju je posedovala a hvala Bogu i fizičkih atributa, rekativno brzo je stekla i popularnost.

Jedno gostovanje u Australiji će joj odrediti i sudbinu. Danas je uveliko stanovnica Australije, odabrala je Sidnej za “dream city” i sa ćerkom Anom svakog dana u svakom pogledu sve više napreduje.

Zbog svog toplog odnosa prema medijima postala je omiljena i među novinarima. Ona se, za razliku od mnogih kolega, ne boji starosti, pa ima običaj da kaže: “Prodje život i čovek polako ostari, ali je bitno da ostari lepo i da ucči na svojim greškama iliti na teškim trenucima u životu. Kasnije u životu shvatimo da vreme prolazi tako brzo i da ostaju samo  uspomene… treva da živimo lepo i da imamo što više lepih trenutaka za sećanje”.

Mudro i zrelo za ženu i umetnicu koja je u najlepšem životnom dobu između 40 i 50.

Na kraju da vas “počastimo” jednim njenim autentičnim hitom “Haljina čežnje”:

Rade BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila