Tokmu lani ova vreme posvetivme vnimanie na grupata “Tik- Tak” odnosno na vokalistkata Dani Daniela i frontmenot na bendot Igor Perkanoski, naglasuvajќi deka nivnata pesna “Nula” ima hitovski pizvuk i deka ovoj sostav za brzo ќe ispliva na estradnata površina, zaradi potencijalot što go poseduva. No, kako što rekle stari, lugjeto planiraat, a sudbinata gi redi kartite, pa taka neočekuvano nastapi zdravstvenata kriza i period na karantini, izolacija, zamrznuvanje na aktivnostite na muzičkata fela pa Dani i Igor kako i site nivni kolegi bea prinudeni da počekaat nekoi posreќni vreminja.

Za vreme na karantinot  Dani ja razgaluvaše svojata publika preku online vklučuvanjata vo živo, kade na delo gi dokažuvaše  svoite vokalni sposobnosti, ispolnuvajќi pesni od postarite kolegi za koi e potrebna i vokalna tehnika i emotiven sezibilitet. Taa tokmu vo ovoj “nedefiniran” period vo koj mnogu estradni lica se soočija so dilemata za opstanok, se deklarira kako ortodoksen vljubenik vo muzikata koj agitirajќi za svojata obespravena fela, glasno ja iznesuvaše kritikata  barajќi što poskoro da im se pomogne na muzičarite.
Sepak posle godina dena, Dani ni se pofali deka denovive ja snimaat svojata nova pesna i deka očekuvaat i taa dobro da pomine kaj publikata.


– Ova ќe bidi odlična balada, ljubovna ama so tažen kraj.Pesnata se vika “Si dozvoliv”. Presreќna sum zaradi toa što jas go napišav tekstot i jas ja smisliv muzikata bukvalno so nana-na,pa so pomoš na kolegata Igor ja kompletiravme… Zadovona sum što imav inspiracija, (barem nešto pozitivno ќe pamtam od karantinskite denovi) i što na kraj se rodi ovaa nova ubava pesna.
Mojot del go otpeav vo sudio sega ušte da se nasnimi duvačkiot instrument i potoa da se dopolni so back vokalite.

Dali za pesnata planirate da snimite i video zapis?

-Jas sekako deka sakam spot i samiot tekst mnogu podobro ќe se dolovi so video zapis, no za sega neznam koga i kako toa ќe go izvedeme…

Pomina godina dena od kako vašiot muzički angažman e praktično zamrznat, koi se vašite očekuvanja i nadeži?

-Zamrznat angažman i toa salam, što dosta ni gi zakoči planovite !Da bidam realna ne e fer… Ostaveni  sme na milost i nemilost… Često pati javno iskažuvam revolt za toa.. Ako veќe e taka za nas, treba da bidi za site, a vo slučajov skoro pa se funkcionira, a ispagja deka samo muzikata širi virus…Državava e za nekoj majka, a za nekoj maќea.. Najiskreno i optimistički se nadevam deka vo najskoro vreme se, ќe se vrati vo svoj red i poučeni od ovaa lekcija ќe bidime podobri lugje vo idnina.. Pred se zdravje im posakuvam na site, toa e najbitnoto nešto, da ostaneme site na broj i da ima za kogo nie da tvorime i peeme…

Biba KRNČESKA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila