Frizerkata koja so svojot vonseriski talent e vistinska atrakcija na društvenite mreži, Svetlana Zulamoska Grozdanovska povtorno uspea da predizvika bura od vooduševuvanje so izvedbata na portretot na američkiot pretsedatel Donald Tramp, koj go izraboti od ostatoci na kosa. Taa napiša deka zalihata na žolta kosa što ja imala začuvano ja inspirirala da go izvede likot na Donald koj od sekogaš bil silno karakterističen tokmu po svojata frizura.

Nejzinoto umetničko delo beše pozdraveno so silni ovacii od vljubenicite vo umetnosta, a Svetlana ovoj pat se nadmina sebe si so orginalnata izvedba. Portretot na Tramp iako izraboten samo od ostatoci na kosa izgledaše tolku avtentično i tolku živo kako da go crtal vrven slikar. Osven crtite na liceto dolovena mu beše i karakternosta na ličnosta, a istovremeno i energičnosta koja go dvoi od site ostanati.

Iako Tramp izgubi od Bajden na poslednite pretsedatelski izbori vo Amerika, sepak toj i ponatamu uživa silni simpatiii kaj golem del od populacijata kako vo svetot taka i vo Makedonija, pa mnogu od komentatorite na društvenite mreži smetaa deka Svetle so ovoj portret gi uteši negovite navivači koi nemožat da se pomirat so porazot.

Ubedeni sme deka i samiot Donald bi se oduševil od svojot  portret dokolku go vidi, pa zatoa i nie go afirmirame ovoj moment na umetnička inspiracija koj zaslužuva vnimanie.

Za onie koi ne se upateni da spomeneme deka minatata godina I nie pišuvavme za kreativnata frizerka i šminkerka od Krivogaštani koja stana poznata preku svojata avangardna umetnost, a nezinite portreti od kosa bea silno iznenaduvanje za samite poznati faci koi ja inspiriraa. Portretite na Svetle  gi spodelija na svoite instagram profili i Novak Đokoviќ, Lepa Brena, Igor Đambazov, Kire Lazarov, Jelena Karleuša, Dino Merlin, Željko Joksimoviќ i mnogu drugi javni faci koi ja pozdravija i poddržaa umetnosta na Zulamoska.

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila