Senzacionalizot što ova leto Im faleše na makedonskite mediumi konečno im go ovozmoži srpskata diva Jelena Karleuša koja očigledno go zaslužuva mediumskoto vnimanie zatoa što umee od sekoe svoe pojavuvanje vo javnosta da napravi spektakl.

Koncertot na Karleuša

Imeno taa sinoќa imaše koncerten nastap vo Ohrid koj krena golema prašina od poveќe aspekti. Prvično zatoa što beše svoevidno iznenaduvanje i toa vo vreme na specijalni merki koga našite pejači skoro i da ne nastapuvaat, a potoa i zaradi načinot na koj taa go prestavi svoeto pristignuvanje vo Ohrid, vo koj sleta so privaten avion i predizvika vistinska mediumska pomama. Srpskata Diva koja e poznata kako show girl, performer i skandal majstor i ovoj pat beše na visinata na svojot prepoznatliv stil prestavuvajќi go svojot nastap kako nešto što ne smee da se propušti. Megjutoa od ona što možeše da se vidi po socijanite mreži nejziniot nastap e skoro identičen na onoj od pred nekolku godini što sme go videle. Imeno taa i ovoj pat na svojot nastap imaše dve atraktivni igračici so koi na scenata izveduvaše sado- mazohistički fori koi bea dopolneti so dobrovolci od publikata što javno se blamira vo čest na Divata. Iako Karleuša e pred se pejačka se čini deka toa se zanemaruva vo nejziniot slučaj zatoa što nikoj ne napiša što taa ispea, tuku što obleče i što napravi na scenata. A na scenata taa pokanuvaše maški prestavnici od publikata koi gi teraše da se navednat za da gi pleska po zadnikot, a potoa gi ismevaše javno prašuvajќi gi dali im znaat ženite što pravat?!
Ednostavno rečeno takvite sceni možebi se interesni za tinejgjerite no za nešto povozrasnata publika vo najmala raka  se degutantni.

Pristignuvanje na Divata vo Ohrid

Podatokot deka pristignuvanjeto vo Ohrid so privaten avion Karleuša ja činelo 10 000 evra pomalku nelogično korespondiraše so sumata što taa ja dobila za svojot nastap koja iznesuvala okolu 7 iljadi evra, što ќe reče deka Divata poveќe potrošila od što dobila, a toa defintivno nema logika.

Karleuša kako upravuva so avionot

Od druga strana tvrdenjeto deka e toa nejzin privaten avion  e veќe bombastična vest koja premierno beše iskoristena za ovoj nejzin nastap, pa taka avionot go pokri koncertot koj najmnogu gi predizvika strastite na nejzinite kolegi od Makedonija što glasno reagiraa na društvenite mreži velejќi deka Covid nema za stranskite pejači tuku samo za makedonskite.

Najglasna vo iznesuvanjeto na svoeto nezadovolstvoto beše popularnata Suzana Gavazova koja na svojot FB profil napiša:

“Bravo za Ohrid i bravo za Makedonija što gi poddržuvaat Srpskite pejaci!! Sramota be lugje!!! A be neli svaќate deka ste vo vojna? Koj vi go pravi ova neznam” ?!


Suzana GAVAZOVA

Nejziniot status predizvika burna reakcija pa mnogumina od komentatorite и prefrlija deka и taa samata na nastapi pee pesni od srpskite, bugraskite i romskite pejači i deka do nekade i taa e odgovorna za poveќe deceniskoto devalviranje na makedonskata pesna. Megjutoa Suzana naglasi deka nejzinata reakcija e zaradi nemožnosta makedonskite pejaći da nastapuvaat za vreme na Covid krizata, a ne deka ima nešto lično protiv kolegite od drugite državi pa dopolni: “Sega, vo ova teško vreme treba poddrška za našite makedonski izveduvači. Jas, ne sum protiv niedna muzika, naprotiv, sekogaš velam deka muzikata nema granici… Peam se što saka publikata. Ne mi preči nitu zvezdite da doaǵjaat od strana, no zošto ne možeme da rabotime, ne trošime vo Makedonija? Ne go razbiram toa”– napiša Gavazova.

Dali konečno držvata ќe se svesti za nepravedniot tretman na našite pejači i embargoto što veќe pola godina im go nametnuva ќe vidime vo predstojniot period za koj prognoziraat ušte poradikalni merki…

Biljana KRNČESKA

 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila