Veliki broj slavnih ličnosti na samom početku karijere predstavlja se pseudonimom ili nadimkom, a među njima je i ćerka pokojnog pevača Šabana Šaulića, Ilda.

Naime, iako je znamo kao Ildu, pevačicino pravo ime je Ilduza. Njeno ime je arapskog porekla koje znači “srećna zvezda” i varijanta je imena Jilduza. Malo je poznato da je Šabanova kćerka dobila ime po baki Ilduzi Demirović, Šabanovoj majci, koja je i sama mogla da se pohvali predivnim glasom.

– Talenat sam nasledio od majke. Mnogo je lepo pevala. Kada počne da peva, celi komšiluk je sluša. Uvek sam se pitao odakle je znala španski. Sećam se da je pevala pesmu “La pico nera”. To je predivna pesma. Otac, ona i ja se vozimo u vozu, a ona počne da peva. Kada stane na sredini furgona i počne da peva, koliko je samo bila velika. Gledam je. Kao kuća velika, stajala i pevala. Rukama je sve objašnjavala. Nikada je nisam pitao odakle ona tu pesmu zna – ispričao je Šaban Šaulić u emisiji “Iz profila” na TV “Grand” pre nekoliko godina. Kako je tada pričao, njegova majka je nakon Drugog svetskog rata dobila orden za hrabrost jer je s 12, 13 godina “previjala ranjene drugove”.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila