Prije 40 godina, na današnji dan, umro je Josip Broz Tito. Maršal Broz bio je predsjednik SFRJ od 14. januara 1953. do smrti 1980. godine. Zbog svoje biografije, načina vođenja države i kulta koji je stvarao kod Jugoslovena. Malo je poznata priča da je baš Tito “otvorio vrata slave” za Snežanu Đurušić.

Poznata pjevačica svojevremeno je otkrila da su Silvana Armenulić i Josip Broz Tito zaslužni za njenu karijeru.

Silvanu je Snežana upoznala davne 1971. godine kada je imala 15 godina.

– Rado se sjećam tih trenutaka. Silvana tada velika zvijezda, a ja djevojčica, koja sanja da bude velika kao ona. Imala sam petnaestak godina. I već sam imala snimljenu ploču iza sebe, neke festivalske nastupe, tek se upisala u srednju muzičku školu… Puno su mi značili njena podrška i savjeti u tim godinama – prisjetila se tih vremena legendarna umjetnica.
Đurišićka se prisjetila da joj je u stvari sve želje ispunio niko drugi nego Josip Broz Tito koji ju je prvi primijetio.

– Ja sam živjela u Kraljevu, ali sam imala sreću da me kao mladu i talentovanu pionirku pozovu da pjevam zajedno sa Zoranom Lekovićem na Titovom rođendanu u Domu omladine. Zajedno sam s Titom sjekla rođendansku tortu. U razgovoru me je pitao šta bih voljela da budem kad porastem. Ja sam odgovorila da bih voljela da budem pjevačica i da bih voljela da upišem srednju muzičku, ali da neću moći zato što te škole nema u Kraljevu.

On me onda priupitao gdje mi tata radi i ja mu sve to ispričam, rekla sam čak i broj vojne pošte u kojoj je tata radio. To je bio maj mjesec, a mi smo već u septembru živjeli u Beogradu. Meni je tata poslije pričao da su samo došli neki ljudi i rekli: “Đurišiću, pakuj se, seliš se u Beograd!” Sudbina je htjela da mi dolaskom u Beograd prva podrška na estradi bude Silvana – zaključila je Snežana.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila