Ljubovta i vnimanieto ne poznavaat granici i vozrast. Kolku ljubovta ima pogolem staž tolku e povredna nejzinata sodržina. Za žal, sovremenici sme vo vreme kade se poretko može da se sretnat ljubovi so golema kilometraža i bogata životna sodržina, a deka sepak gi ima ni potvrdi voditelkata Anita Daeva so video klipot so koj im priredi iznenaduvanje na svoite roditeli po povod nivniot 50 godišen bračen jubilej koj vo narodot e poznat kako zlatnata svadba.

So ogled na toa što momentalnata situacija ne dozvoluva da se proslavuvaat vakvi nastani so pogolem broj na lugje, Anita mnogu odgovorno i orginalno se dosetila da angažira nekolku muzičari so koi zaedno se upatila do stanot kade živeat nejzinite roditeli.

Od momentot koga taa ja ostava prekrasnata torta vo oblik na dve srca pred vratata zaedno so košnicata so cveќinja i držejќi go šampanjot zazvonuva na zvončeto, započnuva video snimkata koja e tolku mnogu zabavna i istovremeno emotivna što predizvikuva solzi radosnici. Gospogjata majka ne očekuvajќi poseta od nepozati lugje opušteno i vo piđama ja otvara vratata za da bide vistinski šokirana, pa od silna vozbuda se povlekuva vo stanot za povtorno zaedno so soprugot da se vratat na vleznata vrata kade veќe muzičarite vo nivna čest ja peat pesnata “Zelene oči bile su moje”. Anita spremna so maska na liceto i so narakvici ja kiti majka si so cveќe koe i go stava vo kosata i vešto go otvara šampanjot so koj nazdravuvaat slavenicite. Veselbata pred vrata prodolžuva, muzičarite se nadovrzuvaat  so pesnata “Svadba makedonska” od legendarnata Esma i Stevo, a slavenicite nemožat da gi sokrijat solzite radosnici. Verojatno i ќerkata Anita veќe plači od sreќa no zaradi maskata na liceto toa ne može da se zabeleži, a i ne treba zatoa što solzite ne mora vo nikoj slučaj da bidat  predizvik  pa makar i radosnici bile…

Mora da priznaeme deka vakva gletka retko kade može da se vidi no ete okolnostite lugjeto gi inspiriraat da bidat orginalni i mnogu pokreativni od voobičaeno.

Anita Daeva koja posle 5 godišnata pauza povtorno minatata godina se vrati na ekranite so muzičkata emisija “7/8” na TV Balkan-Music, ja dokaža novinarskata teza deka ednaš novinar ostanuva zasekogaš novinar. So ovoj video zapis taa go potvrdi novinarskiot sens za storija koja i bez posebna režija ima duša.

Na kraj samo ušte bi dodale deka i vo ova vreme – nevreme  vo koe hara nepoznatiot  virus, vo zaednicite kade ima ljubov i harmonija mnogu polesno se podnesuvaat strogite merki za izolacija od socijalniot život, zatoa sakajte se i počituvajte se, zošto samo ljubovta može da go pobedi sekoe zlo.

Biljana KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila