Gordata prilepčanka, ubavata Elena Jovčeska ja potvrdi tezata deka za da si gord, treba da si vreden pa taka periodot na izolacija maksimalno go iskoristi za da i se posveti na muzikata i ja sozdade svojata nova pesna “Grešna ljubov”  koja včera i oficijalno ja promoviraše preku društvenite mreži i You tube kanalot. Ovoj pat Elena se predstavuva vo edno poinakvo muzičko svetlo koe go oslikuva nejzinoto sozrevanje, no i životno iskustvo zatoa što taa e kompleten avtor na melodijata, tekstot i aranžmanot. Pesnata e vo pop – folk fazon, a pejačkata ja izveduva so iskrena emocija koja potvrduva deka stnuva zbor za lično doživeana prikazna. Ona što dopolnitelno i dade šarm na ovaa pesna e sekako kolažnata video snimka na koja se prisutni site muzičari što Elena gi odbrala da ja pratat i za koi veli deka se najdobri vo svojata profesija.


Ovaa ideja prva ja promoviraše Brena koga na instagram zapea vo društvo so muzičarite od različni kraevi na svetot, a eve kaj nas toa uspešno go predstavi Jovčeska dokažuvajќi deka koga nešto se saka ne postojat ograničuvanja što može da te sprečat.

Pesnata ima mnogu ubava melodija koja osvojuva na prvo slušanje , a Elena ovoj pat gajdata ja zameni so sosema drugi instrumenti i instrumentalisti. Na violina ja prati poznatiot violinist Ilija Filipovski, za čeloto e zadolžena Maja Mihajlovska, gitarata ja sviri Nikola Stojanovski, na klavijaturi ja pridružuva Marjan R’toski, tapanite se dovereni na Darko Avramovski, a za pridužnite vokali zadolžena e Marija Mitrovska. Samata pejačka e osobeno gorda na izbranata ekipa koja kako što reče izdržala 7 dena so nea vo postojana komunikacija i dogovaranje preku tehnickite opcii za na kraj da go dobijat ovoj muzički proizvod za koj veli deka ќe i bide najubav karantinski spomen.


Na našeto prašanje dali pesnata e avtobiografska i kolku može edna ljubov da e grešna Elena odgovori:

“Sekako za da napišeš vakva pesna mora da ja proživeeš taa emocija i da ja posvetiš nekomu, a za toa dali ima grešni ljubovi mislam deka nema čovek što ne zgrešil barem ednaš vo svojot život i što ne se zaljubil vo pogrešna ličnost”– iskreno prizna Elena.

Bidejќi bevme ljubopitni do kraj ja prašavme koja e taa ličnost, no ovoj pat ne dobivme odgovor tuku samo nasmevka….

Koga svativme deka Jovčeska ostanuva diskretna koga ljubovta e vo prašanje odlučivme da ja smenime temata i ja prašavme što e ona što najmnogu i nedostasuva ovoj period i što najprvo ќe napravi koga ќe se ukine policiskiot čas?

“Iskreno mi nedostasuvaat site onie koi gi sakam, a ne možam da gi vidam i družam, a najmnogu mojata rabota peenjeto zatoa što samo tamu sum kompletna i ispolneta. A ukinuvanjeto na policiskiot čas planiram da go proslavam so žurka, toa najmnogu mi nedostasuva”– ni otkri Elena koja ja iskoristi ovaa prilika za da go čestita praznikot  1- Maj na site trudbenici posakuvajќi im pred se dobro zdravje, a potoa se drugo po red…

Biljana KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila