Milica Kuzmanovska važi za vistinska dama na makedonskata estrada. Taa e estradno ime koe svojata kariera ja gradeše isklučivo na vokalnite kvaliteti i profesionalniot odnos kon muzikata. Važi za mnogu smirena, kulturna i elokventna ličnost koja sekogaš bira zborovi  koga se obraќa vo javnosta. Tokmu zaradi taa nejzina blagost koja ja ima i vo nasmevkata gi šokirase site so svojata burna reakcija za objavenite tekstovi vo serijalot  “Ženi super heroini” koi se del od magazin  rubrikata na portalot  Sloboden Pečat. MK.
Imeno avtorot na ovoj serijal koj  patem ne e potpišan pa ne znaeme dali e toa maško ili žensko gledište se odlučil da gi rangira “super heroinite” kako kategorija na ženi koi i posle karantinot ќe imaat zavidna top forma pa vo toj konteks napravil gruba diskriminacija na site ostanati ženi koi ne spagjaat vo kategorijata na fit modeli. Za da e ironijata ušte pogolema ova se plasira tokmu vo vreme koga celiot svet ja preispituva sopstvenata trivijalnost i robuvanjeto na formata vo odnos na vistinskite vrednosti na životot. I namesto da pročitame kvalitetni tekstovi vo koi ima suštinski poraki nam ni se plasiraat banalni primeri koi se tolku mnogu površni i vo krajna linija se predmet na ličen izbor. Tokmu zaradi toa preku glasot na razumot reagiraše Milica Kuzmanovska koja pred se e realizirana i uspešna žena pa nemožejќi da gi prifati mediumskite eftini standardi taa se oglasi so sledniot status koj vi go prenesuvame vo celost.

“Čitam, na eden naš makedonski portal, statija so naslov “Ženi super herioni” i ne veruvam što čitam…
So dolžna počit kon intervjuiranite, ne sakam nikogo da navredam ako nekoj eventualno se najde zasegnat od moite zborovi, nemam apsolutno ništo protiv niv lično, no imam protiv prikaznata koja gi veliča izobličenite vrednosti na ženata, vo stilot deka super heroina si ako posle karantinov ne se zdebeliš i izgledaš podobro od bilo koga, se razbira vo fizička smisla (duhovnosta nikade ne postoi)… Bla, bla, blaa… Za greota…


Do koga bree so ovie lažni vrednosti što gi nametnuvate i propagirate, slikanje polugoli, goli, silikoni poveќe od mozok, tolku li vredi edna žena!!?!?
Neee i nee!!!!
Superheroina e žena koja e “vooružena” pred se so DOSTOINSTVO, potoa, OBRAZOVANIE, SKROMNOST, ELOKVENTNOST, HARIZMA, PRIRODNA i VNATREŠNA UBAVINA!!!

E ova e toa što treba da se veliči, toa se vistinskite vrednosti i vistinskata ubavina na edna žena!!!
Taka treba da gi vospituvame našite ќerќi, sekogaš da gi prepoznavaat ovie vrednosti i da živeat spored istite.
Nikogaš i ništo ne može da bide povredno od vnatrešnata ubavina na edna žena!!!!
Love you all!”
– napiša Milica stavajќi na krajot tri srca posledovatelno so koi simbolično gi poddrža site ženi bez obzir na nivnata forma, težina, starosna vozrast ili fizička ubavina…
Biljana KRNČESKA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila