Našiot  godinešen prestavnik na Eurosongot Vasil Garvanliev veќe ja izbra kompozicijata so koja ќe nastapi na najgolemoto muzičko natprevaruvanje, a samiot naslov “You” najavuva odredena simbolika na koja i ovoj pat ќe igra našata ekipa koja minata godina so “Proud” uspea da ja pridobie naklonosta od cela Evropa. Za samata kompozicija ne se znae mnogu osven deka od pristignatite pesni na javniot povik i nivno preslušuvanje Makedonskata Radio Televizija zaedno so Vasil Garvanliev se odlučile za kompozicijata “You” koja ja potpišuva   Nevena Neškoska koja e rodena ohridjanka no dolgi godini živee i raboti vo USA.

Ovdešnata javnost Nevena Neškoska ja znae kako kompozitor no i kako producent koja zedno so svojata sestra Kalina se kreatori i na muzičkiot crtan film “Darko Biberko”, a nejzinite referenci ja imaat  preporakata od “Berkli” muzičkiot  koleđ na koj taa diplomirala na otsekot za kompozicija i voedno e dobitnik na nagradata za najdobra svetska pesna “USA Songwriting Competition” .

Pravejќi ja pesnata “You” nejzinata vizija bila da go dolovi  moќniot  glas i karakterističnata interpretacija na Garvanliev  so koj lično se zapoznala ušte vo vremeto koga i toj živeel  vo SAD.

Osven sestrite Neškoski pesnata aranžmanski i produkciski ja dopolnile i iskusnite producenti  Darko Dimitrov i Lazar Cvetkoski, pa se očekuva  finalniot proizvod da i se dopadne na javnosta.

Spored dogovorot od MTV I EBU oficijalnata promocija na pesnata za makedonskata javnost ќe se sluči na 8 – mi Mart vo vtoriot Dnevnik na MRT1 po što pesnata zaedno so video spotot ќe bidat objaveni i na oficijalniot  Evroviziski You tube kanal.

Video zapisot  pak go režirala  Milena Vitman, a za fotografijata i za montažata se pogrižil  Gjorgji Vacev, dodeka producent na spotot e Jelmaz Derviši.

Ostanuva da se strpime  ušte nekolku dena do samata promocija na našata  pesna, a od kako oficijalno ќe ja čueme ќe započnat  i tipuvanjata  za Evroviziskiot plasman koj sekoja godina ja predizvikuva našata nacija vo euforicno isčekuvanje na samoto finale.

Biljana KRNČESKA

 

 

 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila