Za mene on nije umro, već je na dalekom putu, na nekom nastupu širom sveta. Teši me to što znam da ću mu se jednog dana pridružiti gde god da je, kaže Goca Šaulić.

– Iza mene je godina tuge i bola, jedan pravi košmar… Ne znam da živim bez mog Šabana. Ne umem! On je moj život… kaže Goca, udovica Šabana Šaulića, u svojoj prvoj ispovesti, ekskluzivno za Informer.

Supruga pokojnog ‘kralja narodne muzike’ u subotu je izašla na groblje i obeležila prvu godišnjicu bez svog voljenog.

Vreme ne leči sve

Goca je za naš list progovorila o čoveku sa kojim je 43 godine bila u idiličnom braku i otkrila šta joj najviše nedostaje.

– Šaban i ja smo rasli zajedno, živeli pod istim krovom, počeli da starimo… Osećam se kao da mi ga je neko ukrao. Za mene i našu decu on je i dalje tu. Jedino kada tako razmišljam, mogu nekako da krenem dalje – priča Šaulićeva sa knedlom u grlu i nastavlja:

– Za mene je on na nekom dalekom putu, na jednom od svojih nastupa širom sveta. Nekada je putovao bez mene, a ponekad sam umela da mu se pridružim. Teši me to što znam da ću mu se jednog dana pridružiti, gde god da je…

Šabanova udovica naglašava da vreme nije umanjilo njenu bol.

Godinu dana bez kralja

Pomen Šabanu Šauliću održan je u subotu ujutru u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Iako se 17. februara navršava godinu dana od pogibije pevača kod nemačkog grada Bilefelda, Šaulićeva porodica je pomen organizovala nedelju dana ranije.
– Takvi su običaji, da se sedam dana ranije izađe na groblje – objasnila nam je Goca.
Pored nje, na groblju su bile i Šabanove ćerke Sanela i Ilda, sin Mihajlo, zetovi Bata Mirković i Bojan Vučković, kao i Ljubiša Tumbaković, Zorica Brunclik, Miroljub Aranđelović Kemiš, Melina Džinović, Hasan Dudić i mnogi drugi.

– Lažu kada kažu da ‘vreme leči sve’. Nije tačno! To najbolje znaju oni koji su izgubili najmilije. Takvi gubici se nikada ne prihvataju. Nastaviš ti da ideš kroz život; budiš se, spavaš i tako svaki dan, ali bol u srcu ne prestaje… Sanjam Šabana, u nekom polusnu, ali ne bih o tome da pričam, isuviše je intimno.

Goca, koja je bila Šabanova najveća ljubav, objašnjava u kojim trenucima joj je posebno teško:

– Svakog sata, dana, nedelje, meseca… Najteže mi padaju važni datumi, kada smo uvek bili svi na okupu. Teško mi je kada slavimo rođendane naše dece i unuka ili njihove uspehe, a mog Šabana nema… Posebno mi nedostaje na našu godišnjicu braka, kao i za njegov rođendan. Za Novu godinu mi je bilo baš bolno… Međutim, iako nije fizički prisutan, znam da je on uvek tu negde sa nama… U srcu i duši ga čuvamo i dok smo živi čuvaćemo uspomenu na njega. On je to zaslužio, jer osim što je bio veliki umetnik, bio je i veliki čovek, a to znaju svi koji su ga poznavali.

Sve podseća na njega

Šaulićeva priznaje da još nije spremna da gleda emisije u kojima je Šaban gostovao, niti da sluša njegove pesme.

– Još nemam snage za to. Ne slušam njegove pesme, ni zvuk harmonike, jer me sve to podseća na njega. Ne puštam ništa od narodne muzike. Nadam se da će doći vreme kada ću imati snage da čujem njegov glas i vidim njegov mio lik na ekranu. Za sada to ne mogu… – zaključuje Goca.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila