Popularna Grandova pevačica Danijela Dana Vučković na velikoj je američkoj turneji koja je počela u septembru 2019. god. i trajaće sve do proleća 2020. Sa njom je suprug sjani gitarista Daca zvani “Pink gitara “. Dana ima raskošan vokal, veliki repertoar, atraktivan izgled, što je veliki plus za današnji šou biznis. Sa suprugom inače živi u Beču (Austrija).

U prijatnom razgovoru, Dana nam je o turneji rekla:

“Do sada je sve bilo jako dobro. Radimo za vikend, imamo dovoljno vremena da se odmorimo, prošetamo, vidimo se sa prijateljima. Malo je poznato da sam 18 godina živela u Americi. Volim da kažem da je to moja omiljena zemlja u kojoj se veoma lepo osećam”.

Turneja je dugotrajna da li imate svaki vikend ugovoren? Gde nastupate, skim sarađujete?

“Imali smo sreću da smo sve vikende do sada radili. Nadam se da će tako ostati do kraja. Nastupamo u koncertnim i crkvenim salama, klubovima, hotelima, restoranima… Kao što znate moj suprug Daca je sa mnom, svira solo gitaru, u zadnje vreme sa nama je cenjeni kolega harmonikaš Sloba Lekić. Pridruže nam se kolege po potrebi koji žive u Americi.
Nadavno smo bili na turneji sa Enesom Begovićem koja je bila veoma uspešna”.

U kojim gradovima vam je bilo najlepše?

“U Čikagu je bilo divno, u Njujorku i Detroitu takođe, nosimo jako lepe utiske sa cele turneje… Amerika je velika, prelepa zemlja, ima šta da se vidi i naravno doživi”.

Da podsetimo čitaoce, kada si izdala prvi album i sa kojim produkcijama sarađuješ?

“Prvi album sa 10 pesama, izdala sam za “Gold produkciju”, 2012. god. Stalni član “Grand produkcije” sam od 2014. god. Za njih sam do sada izdala 15 pesama sa kojima ću kompletirati i albume”.

Da li su se neke pesme izdvojile?

“Jesu, nekoliko pesama se izdvojilo: “Ćerka”, “Karmin”, “Ti si čovek mog života”, “Milioni”, “Kraljica suza”, “Plava škorpija”, “Koktel ljubavi”. Dodala bih posebno – prošle godine u septembru izašla je moja nova pesma i spot “Koktel ljubavi” za koju je muziku i tekst uradio Georg Žan Gool, aranžman je pripremio Damir Handanović a video by “Cartel production” u izdanju” Grand produkcije”.
Zatim, u decembru je izašla moja prva autorska pesma (muzika i tekst ) pop balada “Više od ljubavi” za koju sam takođe” uradila spot. Te dve pesme su veoma aktuelne i rado ih pevam na nastupima”.

Reci nam nešto o tvojim planovima za dalje.

“Planiram na proleće da izdam za Grand produkciju novi singl “Udri Grome”, koja se uveliko radi u studiju Damira Handanovića. Muziku i tekst napisao je Georg Žan Gool a aranžman ce uraditi pomenuti Damir. Pesma je bržeg ritma i mislim da ce se dopasti publici.
Moram da se pohvalim da sam sada sa svojim kompozitorom Georgom Zan Goolom pripremila nove pesme, za naredna dva albuma. To će mi sada biti prioriteti i motivacija da se još više trudim i predam muzici, koju toliko volim”.

Šta bi za kraj razgovora poručila našim čitaocima?

“Čitaocima portala “Svet Australia” želim mnogo zdravlja lepih trenutaka, puno ljubavi osmeha i slatkih želja. Voli vas i ljubi vaša Dana.

Pogledajte i poslušajte “Koktel ljubavi”:

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila