Folkerka Lepa Lukić, trenutno boravi u Kanadi, a danas slavi svoj 80. rođendan.

Kraljica narodne muzike može se pohvaliti time da je, poslije mukotrpnog rada i više od pola vijeka pjevanja, stekla uslove da živi mirno, bez straha za egzistenciju, jer kako se priča Lepa Lukić svakog mjeseca prima čak tri penzije u iznosu od 180.000 dolara.

Kao i većini umjetnika, i Lepi je država uplaćivala doprinose za zdravstveno i penzijsko osiguranje, pa sada, na osnovu toga, ima primanje od 30.000 dinara. Pored toga, 2011. dobila je nacionalno priznanje za doprinos kulturi, što na mjesečnom nivou iznosi 45.000 dinara. Ali, najveća primanja Lukićeva dobija iz Kanade, gde je u penziji već godinama, a ona iznose 1.300 dolara, odnosno oko 900 evra.

Lepa zbog te penzije mora da ide u Kanadu na svakih šest mjeseci. Mnogi se pitaju zašto često putuje i evo, sada je otkriven razlog. Valjda je tamo takav zakon, da penzioneri moraju određeno vrijeme da borave u Kanadi, bez obzira na to što su rodom iz drugih država.

Mada, Lepi to ne pada teško, jer voli da putuje i promjeni sredinu – navodi izvor blizak Lukićevoj.

Tačno je, dodaje, da prima tri penzije, ali ne voli ona o tome da priča.

– Ponosna je što joj je država uplaćivala doprinose i što je dobila nacionalno priznanje, a za ovu kanadsku penziju se sama izborila. Mislim da joj je u tome pomogao pokojni muž Milan Milanović, s kojim je bila u braku dvije decenije, a koji je živio u toj državi – završio je izvor.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila