Biljana Jevtić i Aleksandar Ilić su institucija. Kako u muzičkom smislu, jer je u pitanju visok i nesporan kvalitet, građen i nadograđivan godinama uspeha na estradi, tako i u ponašanju i odnosu prema publici. Pokazali su to i u subotu veče, u prepunoj sali kluba „Vojvodina“ u melburnškom naselju Albion. Tim njihovim nastupom započeli su „oparaciju Melburn“ koji je, što se naših umetnika tiče, bio i ostao šlag na torti. U svom celovečernjem nastupu, imali su i sjajnu pozadinu i smislu muzičke pratnje koju su činili velemajstori Goran Sablić Versace i Aleksandar Stevanović Zvezdaš. Tu, svakako, treba dodati i tehničke elemente i ozvučenja za koja su se pobrinuli otac i sin Zoran i Mladen Vidović.

Versace i Zvezdaš su, kako to obično biva, otvorili zabavu sa nekoliko poznatih kola da zagreju atmosferu i probude adrenalin kod posetilaca koji će kasnije sve više i više rasti. Koliko pod uticajem fantastičnih umetnika, toliko i uz pomoć „’ajd živeli“!

Na scenu je prvi stupio Aleksandar Ilić, elegantan kao i uvek koji je uz kraći pozdrav, nastup otpočeo svojim evergreen hitom „Nedaj se generacijo“. Ređao je svoje i hitove svojih kolega. Blicevi su već uveliko sevali sa svih strana, mobilni telefoni radili punom parom… slikanje za uspomenu i dugo sećanje bilo je logičan sled događaja.

Kada je završio sa svojim prvim delom nastupa, Aco je u stilu velikih voditelja, najavio „devojku sa južne pruge“, kako smo je mi iz sedme sile, na početku karijere zvali – Biljanu Jevtić, istinsku zvezdu i superstara estrade. Njih dvoje su po ustaljenoj tradiciji otpevali duet pesmu “Moja Biljna”, a onda je mikrofon predati estradnoj divi.

Nastala je prava erupcija oduševljenja a Bilja, poznata po svom nenametljivom a u isto vreme harizmatičnom scenskom nastupu nikoga nije ostavila ravnodušnim. Svaki od njenih večitih hitova, da spomenemo samo neke: Evo ti srce na dlanu (sa njim je započela nastup), Proklet da je ovaj život, Uđi mi u trag, Šta sam ti kriva živote, Biće bolje… izazivao je delirijum kod publike koja je neprestano igrala, pevala sa dragom umetnicom i naravno slikala se sa njom. Bila je to neponovljiva scena, lepa i za oko i za uši.

Drugi deo nastupa Ace i Biljane bio je retrospektiva najvećih hitova narodne i zabavne muzike sa ex-yu prostora. Adrenalin koji smo spomenuli je već tada bio na najvećem mogućem nivou. Kao narodni ljudi, oboje pevača je celo vreme nastupa provelo u publici sa kojom su se na tako posredan način i družili. Bakšiš je stizao sa svih strana. I ovoga puta, što je postala praksa u poslednje vreme, u publici su dominirali Makedonci, bolje reći Makedonke koje su pokazale veštinu u igranju a u isto vreme i bile dokaz kako muzika spaja ljude. Jedno veliko bravo!

Drage goste iz otadžbine došli su da podrže i njihove kolege koje žive u Australiji. Bili su tu Bajo Roganović, Čkalja Vlahović, Ružica Jondić, Vesna Suša Kobra i još neki.

Muzička bajka je trajala do kasno posle ponoći. Bilja i Aco su, ne pokazujući znake umora ni posle toliko sati pevanja na visokom noivou, sve do samog završetka, pokazali zašto su vrhunski umetnici i majstori svog zanata. Ovaj njihov nastup bio je najbolja moguća uvertira za onaj koji sledi sutra, u ponedeljak, 13. januara u sali Srpske pravoslavne crkve “Sv arhiđakon Stefan” u Keysborough, na dočeku pravoslavne Nove godine. Nema sumnje da će i tamo biti na nivou kojim su i započeli ovu mini australijsku turneju. Taj nastup će im biti poslednji pre nego što će, 20. januara biti u avionu za Beograd.

Treba reći da je i klub „Vojvodina“ bio dobar domaćin koji je na raspolaganje stavio bogatu kuhinju i bar i potrudio se da sve protekne kako Bog zahteva.

U prilogu je nekoliko fotografija sa subotnjeg nastupa, a mnogo više u galeriji na Facebook strani autora. Otvorite link i slobodno skidajte fotke koje vam se dopadaju: https://www.facebook.com/rade.berak1/media_set?set=a.10156945136347993&type=3&uploaded=436

Rade BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila