Pojavata na Instagramot kako društvena platforma im ovozmoži na mnogu ličnosti od blogeri i you tube zvezdi da stanat  influenseri, a kaj nas najčesto vo taa kategorija možea da se vidat javnite televiziski faci koi vo princip nikogaš ne se zadovolija od svojata zarabotka i populanost pa posegnaa i po influenstvoto. Inaku da pojasnime za onie koi ne znaat što znači ovoj poim deka vsušnost stanuva zbor za edno novo moderno zanimanje koe možat da go praktkuvaat onie ličnosti što imaat golemo vlijanie vrz javnosta preku društvenite mreži odnosno onie profili koi gi  sledat golem broj na obožavateli.

Tokmu zaradi spomenatata praktika kaj nas I nemožnosta za avtentično influenserstvo kako na zapad, ovdešnata javnost ne oćekuvase mnogu od  manifestacijata “Influencer Awards 2019” koja na pocetokot od ovoj mesec ja organiziraše spisanieto “Ubavina & zdravje”. Sepak taa donese novi iminja na mladi ličnosti koi so dobivanjeto na ovaa laskava titula vo nekolku kategorii začekorija i zvanično vo svetot na influenstvoto.

Nagradite bea podeleni vo poveќe kategorii pa taka za Health Influencer beše nagradena Vesna Kovevska, za Food Influencer Teodora Georgievska za Lifestyle Influencer Elena Gjorgjievska i Stojan Petreski Simjanovski, za Fashion Influencer Nikica Aceva, za Happinees Influencer Hristina Manceva, za Travel Influencer Bojan Gievski, za Beauty Influencer Ana Frangova i za Insta men Filip Makraduli. Zvaničnata titular “influencer strar 2019 ja ponese mladata Stefanija Kržeska.

Ovoj pat  nie izbravme da porazgovarame so Ana Frangova koja ja ponese laskavata nagrada Beauty Influencer za 2019. Nejzinata majka  Žaneta ni otkri deka Ana voopšto ne se nadevala deka ќe bide edna od nagradenite zatoa što so instagramot i fotosesiite počnala onaka od hobi ne očekuvajќi deka toa može da prerasne vo nesto mnogu poozbilno. Zaminala na nastanot opuštena so cel ubavo da se zabavuva i bila navistina prijatno iznenadena koga svatila deka nagradite ne se namesteni i zasluženo se raspredeleni kaj najdobrite…

“Natprevarot Influencers awards bese za prv pat održan ovaa godina. Pravo na učestvo imaa site što imaat instragram profili so nad 2000 followers. Vo mojot slučaj ne se gledam kako bloger možebi ne seušte tuku sum golem ljubitel na šminka moda i fotografija i taka nekako započna celata prikazna so slikite. Se zapoznav so Aleksandar Vrzalski mojot fotograf počnavme da pravime sliki za mene lično i taka počnav da dobivam se pogolemo iskustvo i samodoverba. Se prijaviv na natprevarot ne so namera da pobedam tuku sakav da bidam del od nešto novo što se slučuva vo našata država i što mene me interesira. Imavme predizvik da napravime sliki so proizvodi od sponzorite i da gi postirame na instagram. Za konkurencijata ne znaev mnogu ne ni prebaruvav mi bea poznati nekoi od niv od instagram. Navistina ne znam što beše presudnoto za mojata pobeda mi beše skroz neočekuvano, ne se nadevav ni najmalku, no sepak sum presreќna” –  ni otkri seušte vozbudenata Ana koja na kraj ja zaprašavme što znači ovaa pobeda za nea i koi vrati ќe i bidat otvoreni so ovaa zvanična titula?

“ Da spomenam deka dobienite nagradi bea od sponzorite, za sekoja kategorija, jas bev nagradena so proizvodi od renomiranata kozmetička kuќa “Artdeco”. Možnosti koi proizleguvaat se promocija na našite profili i natamošna sorabota so brendovi i kompanii, vo  zavisnost  od toa na koja kompanija što potočno  ќe i treba. Ova e biznis što kaj nas sega počnuva da se razviva i da rasne, za taa cel beše i namenet nastanov da se povrzat kompaniite so nas mladite influenseri”– poentirase Ana na koja i posakuvame vo idnina da uspee da gi realizira site svoi zamisli…

Biljana KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila