La Perouse je poluostvrvo i predgrađe u jugoistočnom Sidneju, u saveznoj državi Novi Južni Wels. Nalazi se oko 14 kilometara jugoistočno od središnje poslovne četvrti Sidneja, u opštini Randwick. Inače je i severno područje čuvenog Botany zaliva.

Naša i srpska i rumunska i američka, Kristina Bella, koja je odabrala Sidnej u kome planira provesti ostatak života, kad joj se ukaže prilika, voli da bude u ulozi istraživača. A da je odabrala pravo mesto za to, svedoče i fotografije u prilogu.

Opušteno i u kavijar kombinaciji sa belim tačkicama, bosonoga, zamenila je mikrofon sa šetnjom pored okeana u spektakularnom okruženju. Kiki, kako Kristinu iz milošte zovemo, bila je svojevrsna verzija Krusoa. Obišla je napuštenu staru vojnu kasarnu, ulepšala Kamay Botany Bay nacionalni park, te prošetala svoje bose noge plažama Congwong Bay Beach, Little Congwong Beach, i plažom na Frenchmans Bay. La Perouse je jedno od nekoliko naselja u Sidneju koja nose francusko ime. Pevačici koja se osim rumunskog, srpskog, engleskog i italijanskog, služi i sa francuskim jezikom nije bio problem da ga pravilno pročita.

U svakom slučaju, ova njena kratka ekspedicija dobro joj je došla da se opusti posle nastupa na koje se prosto bacila čim je pre nešto manje od mesec dana sletela u Australiju.

 

Rade BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila