Veliki broj pesama koje su otpevali narodnjaci pisali su najveći srpski rokeri. Jedan od najpoznatijih rokera je Milić Vukašinović, koji je napisao mnogo narodnjaka.

Roker je 2001. godine napisao pesmu “Sanjam da si opet tu” koju je trebalo da peva Ceca. Kako je roker tada izjavio, Ceca nije želela da snimi ovu numeru zbog intervencije Marine Tucaković.

Milić je na svom Fejsbuk profilu okačio pesmu napisavši u napomeni: “Pesma je nastala kada je Arkan poginuo i Bog je napravio za Cecu, ali ona neće da je peva!”

Ovu baladu, koja govori o tragičnom završetku ljubavi, Vukašinović je napisao neposredno posle ubistva Željka Ražnatovića Arkana. Pesmu je na kraju snimila Jovana Tipšin.

Milić je napisao najveće hitove u staroj Jugoslaviji “Tražio si sve”, “Volela sam volela”, koje je otpevala Hanka Paldum.

Kornelije Kovač napisao je evergrin hit Lepe Brene “Sitnije Cile sitnije”.

Goran Bregović, Oliver Mandić, Dino Merilin, Bajaga, Milić Vukašinović, Bora Čorba, Željko Joksimović i mnogi drugi pisalu su za narodnjake.

Numera Gorana Bregovića “Đurđevdan” je ogromnu popularnost doživela kada ju je otpevala Svetlana Ceca Ražnatović. Aleksandar Milić Mili imao je rokerski bend “Mili The Kid” pre nego što je počeo da komponuje najveće Cecine hitove. Veliki hit Cece Ražnjatović pesmu “Isuse” komponovao je beogradski muzičar Oliver Mandić. Dino Merilin je našoj najpopularnijoj folk divi napiso pesmu “Moj Beograde”.

Momčilo Bajagić Bajaga napisao je pesmu “Da budemo noćas zajedno” koju je pevala Vesna ZmijanacBora Đorđević napisao je tekst za pesmu Šabana Šailića “Preskočiću tarabu i jarak”…


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila