Popularnata emisija “Merak meana” koja minatata sezona gi sobra simpatiite na publikata i kritičarite vo godinešnovo nejzino povtorno izdanie naiduva na operčni stavovi i se požestoki kritiki kako od estradnite ličnosti taka i od novinarskata fela no i od publikta. 
Imeno ovaa emisija vo koja muzičarite i pejačite nastapuvaat vo živo izveduvajќi različen repertoar koj e koncepciski tematski prilagoden, od edna ubava zamisla se pretvori vo obična privatna sedenka vo koja edna grupa na muzičari pravat svoe show koe se čini deka mnogu poveќe interno gi zabavuva samite niv od kolku širokata publika koja gi sledi. 
Se poglasni se reakciite na pejačite koi ne se ni ednaš povikani za gostuvanje vo emisijata vo koja kako što može da se zabeleži nastapuvaat petnaesetina pejači koi očigledno pripagjaat na eden estraden klan koj ima za cel da gi forsira tokmu niv i so samoto toa da gi selektira svoite kolegi koi nemaat možnost da se pojavat ni ednaš vo spomenatiot tv format. 
Deka ovie zabeleški imaa osnova potvrdi zeštokata prozivka na nivnata koleška Lidija Miloševiќ poznata kako Samanta koja vo brutelen stil se oglasi na društvenite mreži javno iznesuvajќi go svoeto mislenje.
-“Nemam običaj da gledam tv , ali ete na gosti sum pa bev primorana… Pa dobro be ovie na Sitel tv na emisijava “Merak meana” , što im se čini ??? 
Ovie u koj vek živeat? Seljanduri so fustani ko penjuari što ne se ni za na plaža , 
so kosive vitkani misliš sarmi turile na glava , pesnine so konji i magarinja aman be AMANNN !!! 
Ni stil , ni šminka ni garderoba , ni pesna abe OČAJ ! I ovie nekoj novokomponirani pejači cccc auuuu !!! I sakate estrada a ? Koja be estrada ovde so ovie korupki ??? Torti so po 90 kg cccc nemožam da se načudam ! Uf da i site ќe mi go čitate postov i ќe se složite ali nema da lajkuvate pošto ste pi**i na site im se ližete ! 
Neli Trajče stasal zvezda da bide e*i mu majkata…!- napiša revoltiranata folkerka koja e poznata po svojot oštar jazik i brutalnite izjavi.
Deka Samanta ne e edinstvenata što taka razmisluva za svoite kolegi potvrdija mnogute lajkovi i komentari na nejzinite sledači koi se složija so nejziniot stav i glasno ja prozvaja makedonskata estrada za neinventivnost i totalna deplasiranost.
Dali posle ovie javno izrečeni kritiki čelnicite koi produkciski stojat pozadi ovaa emsija nesto ќe promenat ostanuva da vidime, a do togaš posakuvame poveќe ličnosti na našata estrada kako Samanta za da ima i nie novinarite što da pišuvame…
 Biljana KRNČESKA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila