Hrvatska pevačica i kompozitorka Alka Vuica (58) ispričala je za hrvatski “Story” da je užasnuta stanjem hrvatskog primorja.

Vuica je bila na Brionima i vratila se veoma razočarana, plaža i mol su zapušteni, riba pliva kupačima ispred nosa, ali nema restorana koji bi je pripremio svežu.

Ona je ocenila da je nedopustivo da se tako nešto dešava, da hrvatska letovališta deluju kao da su iz polovine prošlog veka, a posebnu pažnju je obratila na visoke cene, te da je zbog toga odlučila da letuje u nekoj drugoj državi.

– Nedopustivo je da istorijske vrednosti propadaju, ovo je naše zajedničko vlasništvo i trebalo bi odgovorno da se ponašamo prema tome što imamo. Gde su ti fondovi i očuvanje baštine? Nedavno sam bila u Biogradu na moru, sve izgleda kao iz 1968. godine. Kakva nam je vlada, takav nam je i turizam, pogledajte malo šta se u inostranstvu nudi. U Grčku, Tursku ili čak i na Ibicu možete da odete za hiljadu, hiljadu i po evra. Ja ovako dođem u Istru jer mi je majka tu, a u septembru odem negde drugde, jer nisam dovoljno bogata da letujem u Hrvatskoj – rekla je ona.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila