Nekadašnja ženska muzička grupa “Đerdan” koju je vodila nedavno preminula i slavna Mira Vasiljević, okupljala je i negovala isključivo vrhunske vokale koji su kasnije postajali poznati u svojim solo karijerama. Jedna od njih je naša koleginica a u isto vreme čuvena pevačica koja živi u Čikagu – Slavica Momaković. 

Slavica u muzičkom smislu poslednjih godina sarađuje sa maestrom na harmonici Lelo Nikom pa to traje i dan-danas. Oni vredno rade na pesmama “Sokolica  “i “Ovaj život nek svedoci” koje će na jesen izdati Grand produkcija iz Beograda. Kako nam je rekla, za obe pesme, Slavica će uraditi video u Čikagu.

Želeli smo da čujemo o toj saradnji sa Lelom Nikom i evo šta nam je rekla: 

– Sa Lelom sarađujem od 2017. godine. Za ceo prethodni CD “Subota bez  nedelje”koji je izdala Grand Produkcija on je uradio aranžmane osim za dve pesme koje je radio zajedno sa Sašom Đorđevićem. Prezadovoljna sam sa našom saradnjom, sjajno je svirao i uradio aranžmane. Dobri  smo prijatelji tako da se naša saradnja nastavila sama po sebi…

Uspešna saradnja: Slavica Momaković i Lelo Nika

A kad smo je upitali o novim pesmama, rekla je:

– Pesmu “Sokolica” sasvim slučajno ponudio mi je čuveni kompozitor Rade Krstić. Pesma me je na prvo slušanje oduševila. Odmah sam je uzela, regulisala je i dogovorila sa Lelom da uradi aranžman.

Za pesmu “Ovaj život nek svedoči ja sam sama komponovala muziku, Sasa Rakić je napisao tekst, a Lelo Nika je uradio aranžman.

Slavica je poznata i po tome što drži do sebe. Uvek vizuelnom efektu poklanja puno pažnje, tako da po svemu spada i kategoriju dama na našoj estradi.

– Moja frizerka Tanja Dončić je zadužena za  sjajan stajlig moje kose. Ona se za to brine vise od 10 godina. Za modni stajling brinem se sama. Oblačim se u elitnim buuticima u Čikagu ali i na putovanjima gde naletim na dobre prodavnice.

Sa frizerkom Tanjom Dončić

Nema sumnje da Slavica, ma koliko skromna i odmerena bila, zna da napravi štimung sa publikom kojoj uvek ponudi ono što voli.

Želimo joj puno uspeha sa pesmama koje će zvanično na jesen ugledati svetlo dana i biti nastavak svih njenih hitova koji su je pratili tokom bogate karijere.

Zna da napravi štimung sa publikom

Ono što je bitno u vreme kada današnje mlade pevačice imaju lepotu ali ne i kulturu, sigurno će od dame poput Slavice mnogo naučiti. U pitanju je surovi profesionalac na koga bi oni koji misle da se skandalima stiže do slave mogli i trebali ugledati. Ona će sigurno biti taj balans između tradicionalnog i lepog i ovog što danas nazivaju “u trendu”.

Biljana KRNČESKA 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila