Popularna pevačica Mirjana Negovanović rođena je Beograđanka. Od svoje 6. godine živi u Čikagu. Ćerka je žive legende; čuvenog pevača, harmonikaša i kopozitora Novice Negovanovića, koji u svojoj bogatoj karijeri ima mnogobrojne hitove.

 

Prezime Negovanović svima je dobro poznato. I Pored Novice iz čuvene muzičke porodice proslavljena imena su: Predrag Negovanović Novičin brat, poznati  kompozitor i harmonikaš, Dragan Negovanović sin Novičin i rođeni brat Mirjanin, svira harmoniku, klavijature i komponuje, ima muzički studio u Čikagu.

 

Mirjana Negovanović sa kojom razgovaramo, uveliko je našla mesto na estradnom zvezdanom nebu. Veoma je tražena pevačica, putuje i peva na raznim nastupima širom Amerike.

 

Reci nam, Mirjana, koji ti je bio prvi nastup i s kim si radila?

 

  • Moj prvi nastup je bio u 11. godini. Pevala sam sa tatom Novicom Negovanovićem i bratom Draganom. Prvi plaćeni nastup imala sam u 17. godini za Novu godinu. Radili smo u Viskansinu (Wisconsin), blizu Čikaga, tata, brat, Bora Dugić (legendarni frulaš) i ja.

 

Koliko godina se baviš profesionalno pevanjem?

 

  • Profesionalno se bavim pevanjem 19 godina. U šali kažem čitav život jer se u našoj kući uvek pevalo.

 

Znamo da si nastupala na festivalu Moravski Biseri 2007. godine. Reci nam nešto više o tome!

 

  • Tako je! Na Moravskim Biserima osvoila sam prvu nagradu za iterpretaciju sa pesmom “Devojački san” koju je komponovao Bora Dugić, a aranžman je uradio moj brat Dragan Negovanović.

 

Koliko si pesama snimila do sada i koje su najtraženije?

 

  • Simila sam 15 pesama. Najtraženije su pesme: “Devojački san”, “Otrove ” i zadnja pesma koju sam snimila, koja jos uvek izaziva veliku pažnju, “Jednom se živi”.

 

Da li nešto novo pripremaš?

 

  • Planiram da izdam novi singl, eventualno dva.

 

Koju si školu završila? Da li pored pevanja radiš neki drugi posao?

 

  • Završila sam fakultet na DePaul University u Čikagu za Business Management. Radim za američku korporaciju kao Business Consultant za ljudske resorse. Inače sam samohrana majka, imam prelepog sina od 8 godina. Sa nama živi moja majka o kojoj se brinem.

 

Za kraj uvek pitamo naše cenjene sagovornike šta bi poručili našim čitaocima. Da li bi želela i ti da im nešto poručiš?

 

  • Poručila bih čitaocima da veruju u sebe i svoje mogućnosti. Ako jako želite nešto, uspećete. Niko drugi ne može da vam kaže šta možete i šta ne možete da ostvarite. Šta god da osećate i želite… vaše srce i duša… to pojurite. Niko ne može da ostvari vaše snove nego sami vi. Voli vas sve vaša Mirjana Negovanović.

 

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila