Deka borbata so kilogramite e teška i konstantna na svoja koža osetile mnogu lugje no taa umee da predizvika niza kako zdravstveni komplikacii taka i društveni pritisoci pa duri i stigmatizacija koja  često ne im dozvoluva na lugjeto da živeat eden kvaliteten i ispolnet život. Ubaviot fit izgled se čini deka stana imperativ i vo taa trka za dopadlivost i mladeški izgled mnogu od lugjeto stanaa vistinski fanatici, a drugi pak vodat sekojdnevna borba so kilogramite.

Eden od niv e i Dule Zrnovski estraden umetnik od Makedonija koj od sekogaš važel za isklučitelno dobar vokal. Megjutoa negovite scenski pojavuvanja sekogaš predizvikuvale reakcija od prisutnite koi umeele javno da go komentiraat negoviot gabarit koj poslednite godini dostigna  rekordni 243 kilogrami. So ova masa na kilogrami i na samiot pejač mu stana jasno deka ќe mora da pronajde nekoe radikalno rešenie preku koe konačno ќe uspee da im se sprotistavi na kilogramite i nivnoto taloženje.
Vo taa namera najmnogu mu pomogna mladata violinistka Riana Ali Ramiz koja se odluči za Bariatric Sleeve operacija na želudnikot i na toj način go simna  višokot na kilogrami so koj se borela skoro celiot svoj život. Riana posle uspešnata intervencija koja ja izvede vo Turcija kaj Dr. Gurdal Oren stana svoeviden Guru koj preku profilot na društvenite mreži Facebook i Inastagram gi zapoznava site zainteresirani pacienti so celata procedura na ovoj zafat kako i so načinot na ishrana posle samata intervencija.
Dule sledejќi gi objavite na Riana se odluчi i toj da zamine vo Turcija kaj Dr Gurdal koj na negova sreќa go izvede zafatot uspešno iako ova i za samiot doktor bil svoeviden predizvik zatoa što Zrnovski e eden od najteškite pacienti kaj koi doktorot interveniral.
Posle samata operacija so posredstvo na Riana Dule preku video klip i se obrati na javnosta i gi spodeli svoite impresii od samata intervencija za koja kaža deka ne mu bila tolku teška i deka se čustvuva mnogu komforno posle celata procedura. Ona sto dodatno go razgali negovoto semejstvo, prijatelite i negovite obožavateli beše specijalnoto rodendensko iznenaduvanje koe mu go priredi ekipata i personalot na bolnicata peejќi mu rodendenska pesna i čestitajki mu na negovata odluka so koja započnuva nov zivot so minus kilogrami.
Taka Dule Zrnovski pejačot od Kočani odluči za svojot 39 rodenden da se zboguva so kilogramite i mnogu skoro da i se vrati na pesnata so pozdrav i pomoderen izgled.
Nie na Dule mu posakuvame poskoro oporavuvanje i go očekuvame lično da ni raskaže za noviot način na život i praktikuvanjeto na ishrana posle Braiatric Sleeve operacijata.
B.K. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila