Naša čuvena pevačica Slavica Momakovic koja živi i radi u Čikagu, naš je urednik za SAD i Kanadu. Osim toga, svima je poznata kao vrhunski solista, velikih glasovnih mogućnosti. Za nju nema pevačkih tajni jer je izuzetan poznavalac narodne muzike i stilova. Ako ste je slušali uživo onda sigurno niste ostali ravnodušni. Njen scenski nastup je kompletan; dominira glasom, pojavom i urođenom elegancijom koja ju svrstava u kategoriju – dama! Vrlo je sposobna da na svakom kontaktu napravi štimung i da publiku podigne na noge.

Slavica već 10 godina komponuje i piše pesme za sebe i za svoje kolege. Na zadnja dva CD “Subota bez nedelje” i “Kao violina” koje je snimila za GRAND PRODUKCIJU zastupljene su većinom njene pesme. Treba posebno izdvojiti pesmu “Svi te znaju svi ti se nadaju” za koju je uradila kompoziciju, na tekst Atanasije Savić, aranžman, maestro Lelo Nika i Aleksandar Đorđević koja je mnogima osvojila srca i dobila visoke pohvale!

Da ne bi ona sama pisala o sebi, u kratkom razgovoru, evo šta nam je rekla. Budući da Momakovićku poznajem lično sa kraja 80-tih kada je gostovala u Australijiu, među nama vlada i prijateljstvo i uzajamno poverenje. S toga smo strogo na ti.

Slavice snimila si zadnji CD 2017. godine za Produkciju Grand, da li nam ove godine spremaš nešto novo?

–       Pripremam nove pesme, naravno. Trenutno imam desetak ne stajem i dalje pišem, čekam i tražim najbolje…

Čujemo da ovih dana ulaziš u studio. O čemu se radi?

–       Već duže vreme maestro Lelo Nika i ja imamo jednu vrlo lepu, dinamičnu i interesantnu pesmu. Lelo je uradio savršen aranžman, odsvirao brilijantno harmonike. Ja sam uradila muziku. Imam opcije za tekst, odlučiću brzo… Dogovorili smo da u pauzi dok ne izađe CD, izdamo singl.

Kako se zove pesma?

–      Pesma ima simboličan naslov “OVAJ ŽIVOT NEK SVEDOČI”!

Šta će život da posvedoči, šta ćeš raditi dalje?

–       Sačekaću lepo vreme da snimim spot. U Čikagu još nije stiglo proleće. Hladno je! Na jesen me očekuju dve velike SAD turneje, snimanje novog CD a i drugi nastupi.

Kada ćeš malo na sever, to jest do Kanade? I tamo imaš veliki broj kolega poznanika i prijatelja.

–       Imam u planu da moj novi CD promovišem i u Kanadi. Treba prvo da izađe pa ćemo sa saradnicima organizovati nešto.

U Australiji si davno boravila. Možda si sve već I zaboravila. Imaš li u planu da posle skoro tri decenije obiđeš I peti continent?

–       Volim Australiju. Za nju me vežu prelepe uspomene. Sada sam baš daleko, ali nikad ne reci nikad. Videću, ako ništa drugo da je posetim porodično, onako turistički. Kod vas zaista ima šta da se vidi i doživi.

Neke poruka za čitaoce Sveta Australia čiji si urednik za američki continent?

–       Šta da kažem? Oduševljena sam što se pojavio Portal koji piše o estradi bez predrasuda, bez censure. Što ravnopravno daje šansu i umetnicima u dijaspori. Što je baš avangardan u odnosu na većinu naših portala i internet magazine. Imala sam čast da mi je pružena šansa da budem deo fantastičnog tima i biće mi drago ako sam opravdala poverenje. Čitaocima preporučujem da ga redovno prate, da komentarišu, šeruju na društvenim mrežama. Jer, kako vreme odmiče, sigurna sam da će i Svet Australia biti sve veći i moćniji.

Opravdala?! Slavica je oduševila sve nas u redakciji, koje je i sama član. Kao urednik sam veoma ponosan na nju. Za kraj, reče da bi volela kad bismo se svi iz redakcije okupili u Srbiji da se prosto i fizički upoznamo i družimo.

Obećavam da će se i to desiti, pre ranije nego kasnije. Slavici Momaković u ime redakcije želim uspešan singl a potom I CD u ovoj godini. Do tada, za naše slušaoce, evo njene pesme “Svi te znaju svi ti se nadaju”:

RADE BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila