Grupa “Novi fosili” osamdesetih su harali širom Jugoslavije. Njihova slava rasla je iz godine u godinu, a ređali su se hitovi poput “Za ona dobra stara vremena”, “Šuti moj dječače plavi”, “E moj Saša”.

Ovu grupu od sačinjavali su Sanja Doležal, Nenad Šarić, Vladimir Kočiš, Marinko Colnago i Vladimir Kočiš.

Grupa je pjevala i tokom devedesetih i dvijehiljaditih. Iz prijateljstva Sanje i Nenada rodila se ljubav, te su se i vjenčali i dobili dvoje djece, piše Pulsonline.rs.

Živjeli su idilično i život im je bio satkan od ljubavi i muzike, sve do 2012. kada je Nenad doživio srčani udar i preminuo.

Sanja se neko vrijeme nije pojavljivala u medijima, bol ju je zavila u crno, te je nakon nekoliko mjeseci dala intervju nakon smrti supruga:

– Za oporavak mi je trebalo više vremena i to još traje. Kada sam donijela odluku da nastavim rad u grupi Novi fosili, tada sam odlučila i da se pojavim se u medijima. Naravno da ću duboku tugu uvijek nositi u sebi – rekla je Sanja.

Nakon ove drame, uslijedila je još jedna.

Bivši član grupe, Rajko Dujmić optužio ju je za krađu:

– Vjerovao sam im. Nikad nisam pitao koliko smo zaradili i što smo platili. Nisam imao razloga sumnjati. Otkad je to Sanja počela raditi, nikad nisam dobio obračun, vidio koliko je novca. Odjednom su obračuni počeli nestajati. Kako? Sanja se danas čak i potpisuje u ime Novih fosila, a nema žig. Tu je, kod mene. Moj advokat je od njih tražio ugovore sa svirki u Beogradu i Novom Sadu. Nisu dali. Rekla mi je da ih mogu dobiti samo sudskim putem. I da će, ako ću i dalje insistirati na potraživanjima od nastupa Novih fosila, dovesti menadžere i organizatore koji će potvrditi u kakvom sam stanju bio na koncertima – rekao je on.

Sanja ga je tada, kako je naveo, optužila i za smrt svog muža.

– Mislim da to nije rekla u afektu. Jer kad je Neno umro, Zec nas je nazvao i molio da ne dolazimo kod Sanje da izrazimo saučešće. Rekla je da ne želi da ja dođem – rekao je on.

Inače, Rajko se dugo borio s problemima zavisnosti od alkohola i droge, zbog kojih je najviše trpila njegova porodica, ali i članovi benda, s kojima je nastupao više od četiri decenije. Ipak, Rajko kaže da je taj period iza njega s obzirom na to da je bio u centru za odvikavanje, a posljednjih mjeseci posvećen je pisanju muzike i najbližima.

Sanja je izjavila da joj je žao zbog svega što je zadesilo njenog bivšeg kolegu:

– Uvijek treba vremena da se emocije slegnu. Žao mi je što se sve tako odigralo. Rajko je dao veliki dio svog srca grupi – rekla je pjevačica za hrvatske medije.

Poslije svih ovih drama, Sanja danas na hrvatskoj “TV Nova” ima kuvarsku emisiju i s vremena na vrijeme nastupa sa svojim kolegama, ali uglavnom je posvećena voditeljskom poslu.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila