Šaban Šaulić poginuo je oko 6:45 časova ujutru, 17. februara, na putu Bifild-Butersloh, u teškoj saobraćajnoj nesreći. Ubio ga je pijani Nemac bez dozvole koji je divljao za volanom.

Šaban Šaulić biće sahranjen u petak, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, piše Telegraf.

Iako je Šaban rođen u muslimanskoj porodici, u tom duhu, neće biti sahranjen po tim običajima, ali i ni po jednim drugim. Biće obavljena građanska sahrana, bez ijednog sveštenog lica.

“Šaban je rođen u muslimanskoj porodici, vaspitavan je u tom duhu, ali neće biti tako sahranjen. Šaban je odrastao u SFRJ i uprkos poodici nikada nije bio verski definisan. Po muslimanskim obredima nije ni ulazio u veru, da oko toga ne detaljišemo, zna se o čemu je reč”, kaže izvor blizak porodici Šaulić.

“Obaviće se građanska sahrana, a sveštenika neće biti, jer on lično nije pripadao nijednoj veri. Šaban je poštovao svaku veru, ali nijednu nije ispovedao. Nikada nije ušao ni u jedan verski objekat. Organizovana religija za njega je bila strana. Bio je čovek koji nije, baš nikada, gledao ko je koje vere, religije… Važno mu je bilo samo kakav je čovek”, objasnio je izvor za Telegraf.

Komemoracija će najverovatnije biti održana u petak, pre sahrane.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila