Makedonskata publika, pejačkata Julija ja znae dolgi godini kako estradno ime koe kontinuirano deluvalo na scenata so eden prepoznatliv snezibilitet vo koj sekogaš se zabeležuvala doziranosta i ubavata estetika.

Deka Julija ostava vpečatok na vesela i pozitivna dama  potvrduvaat i nejzinite pevlivi pesni no i nejzinata široka nasmevka preku koja e prepoznatliva.

Vakvata nasmevka nikogaš ne ostavala mesto za somnež i ne asocirala na nekoi sosema poinakvi životni iskustva, no onie koi ja poznavaat Julija znaat deka taa mnogu mlada ostanuva vdovica pa posle preranata smrt na svojot soprug se soočuva so predizvikot na samohrano majčinstvo na svojata mala ќerkička. Julija po profesija e diplomiran  novinar, po vokacija pejač, a od neodamna e se pouspešna i kako motivaciski govornik ili kako moderno gi narekuvaat Life Coach.

Nejziniot životen pat od estraden umetnik, do voditel na duhovna emisija, pa se do motivaciski govornik, beše pričinita da go napravime ovoj razgovor so nea koj vi go prenesuvame vo prvo lice ednina i vo koj Julija ja raskažuva svojata životna prikazna koja možebi nekoi od vas ke inspirira…

– Jule, kako stigna od estraden umetnik preku tv voditel, do motivaciski govornik i Life Coach?

Julija Macievska: Ovaa transformacija poopširno ќe bide opišana vo mojata kniga koja svoeto izdanie sigurno ќe go doživee godinava, no eve so respekt kon tebe i tvoite čitateli ќe odgovoram na tvoeto prašanje.

-Vo moment na golema taga, koga mojata majka, mojata najgolema sila, poddrška, ljubov…zamina od ovoj svet, kaj angelite, se sluči mojata transformacija, moeto golemo budenje.Tagata e najniska energetska vibracija. Vo golema taga čovek može da se razboli od se i sešto.Vo takov energetski pad na golema taga počnav i jas da se razboluvam i iako nemav nekoja dijagnoza, no bev bolna od taga po majka mi, se čuvstvuvav izgubena i nepotrebna. I so edno takvo čuvstvo,nesvesno go molev Boga,da me nema…I Bog gi uslušuva našite molitvi, koga se od srce, zatoa vnimavajte što zboruvate…Mojata duša se oddvoi od teloto i počna da patuva kon patot na Bezuslovnata ljubov…i koj go iskusil toa, ne posakal da se vrati, no Božjata volja e nad se…Toj ne vraќa,za da ja dovršime svojata misija na Zemjata.

I se sluči transformacija, moeto telo se isceli posle toa iskustvo. Mojot Um pounaku počna da razmisluva, t.e. počustvuvav nekoja jasnotija kako da si se razbudil od dlabok son…Počnav da istražuvam,da baram odgovori na prašanjata koi mi se nametnuvaa posle toa iskustvo. Pocnav da čitam duhovna literatura zošto ne znaev komu da mu se obratam i od kogo da dobijam odgovor. Ja čitav Biblijata sekoj den, čitav i druga literatura, svetski, naši avtori, sekade kade se spomnuvaše imeto Božje… Bev vo molitva, vo miruvanje, tihuvanje so samata sebe i doagjav do čudesni spoznanija za sebe si, do odgovori koi možes da gi pronajdeš samo vo sebe povrzuvajќi se so sebe so Božestvenoto vo sebe i so Boga so Izvorot na SE.

Toa traeše poveќe godini, a jas se povlekov od javniot život zašto mojot vozobnoven život vo Boga beše považen od bilo što. No  potoa dojde ponudata da rabotam emisija na TV Sonce koja najprvin ne beše za emsija od  vakov tip kako što e “Budenjeto so Julija” tuku poveќe od lesen zabaven karakter. No jas go zamoliv togašniot direktor da rabotam emisija og duhoven karakter zošto smetav deka tamu najmnogu se pronaogjam i  deka site drugi temi iako polesni ne se inspirativni za mene. Najprvin i nim ne im beše jasno što i kako ke bide no so doverba sepak prifatija. Otprvin nikoj mene ne me doživuvaše taka i za site beše neobično da zboruvam na takvi temi, no postepeno site se uverija vo verodostojnosta na ona što go zboruvam i osoznavaa edna nova Julija, koja do togaš ne ja poznavaa. Moeto poznavanje, temite, gostite koi gostuvaa napravija emisijata da stane prepoznatliva, a imeto brend koj site go prepoznavaat. Emisijata odi vo eter veke 7 godini, a za seto toa vreme jas se educiram, završiv mnogu seminari za procesot na sebespoznanieto i duhovniot rast, se sertificirav za ergetski tehniki, bidejќi barav odgovori za energijata koja kako protok ja čuvstvuvav vo sebe.Vo emisijata počnav da gi motiviram i educiram lugjeto i toa go pravam i den denes.Taa motivacija i edukacija se prenese na mojot fejs profil, kade dobiv ogromna poddrška i mnogu fanovi, lugje koi se na duhovniot pat i koi ja cenat i počituvaat mojata rabota. Počnav so svoi rabotilnici i treninzi za ličen rast i razvoj ili kako se veli Coaching. Počnav so motivacioni govori,organizacija na rabotilnici za ličen rast i razvoj, na mnogu eminentni treneri od stranstvo. Budenjeto, duhovnoto budenje e moja misija. Se slučija mnogu promeni, se smenija mnogu raboti kaj mene i vo moeto opkružuvanje.

Presreќna sum,zošto sega znam što sakam od sebe i od svojot život. Muzikata koja e moja večna inspiracija isto taka se smeni, tekstovite se smenija, drugi se porakite, transformaciite se na site životni polinja…Bezuslovnata ljubov e vodilka, go sledam svoeto srce po drugi aršini…Božestveni, koi davaat druga dimenzija na sopstvenoto postoenje. Vo taa dimenzija,čovek čuvstvuva golema blagodarnost kon Boga, stanuva nautro so pomislata na Boga i taka go kreira denot. Stanuvaš svesen kreator na sopstveniot život, zošto si svesen deka si del od Božestvenata kreacija. Kolku prekrasni spoznanija se toa i toa te vodi ti go pokažuva patot, a ti im pomagaš na drugite, da go pronajdat svojot pat !

Blagodaram, blagodaram Gospodi, što vo najteškite momenti, čovek doagja do najvrednite spoznanija vo svojot život. I znajte,deka se što ni se slučuva  se slučuva za naše najgolemo dobro. Se slučuva za da ja naučime lekcijata i da porasneme niz nea, zošto Bog ne ljubi bezuslovno i neizmerno.

Biljana Biba Krnceska


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila