Piše: Biljana Biba Krnceska

Top temata koja denovive ja doživuva svojata kulminacija e mega sex skandalot  pomegju poznatata estradna Diva Jelena Karleuša i fudbalerot Ognjen Vranješ koj tvrdi deka izvesen period bile vo strastvena ljubovna vrska so pejačkata i na konto na taa prikazna objavi privatni fotografii so eksplicitna sodržina so koi se obide javno da ja kompromitira Karleuša kako sopruga i majka. Ovaa afera veќe nekolku dena ja drma Srbija no i regionot zatoa što akterite se internacionalno poznati i pri toa pojdoa mnogu daleku so “dokažuvanjata na vistinata”.

Voedno ovaa afera ušte ednaš go potvrdi “nivoto” na našiot mentalitet vo koj ne se pravi distinkcija pomegju javnoto i privatnoto i ja otvori “Pandorinata kutija” od koja ispliva seta čovečka grubost, pakost, zloba, i neetičnost.

Mnogu javni faci zastanaa na stranata na Karleuša davajќi i poddrška pred se kako na žena koja e zloupotrebena, a toa go izrazija i so javna osuda na načinot na koj e tretirana celata ovaa prikazna…

Sakajќi da doznaeme kako razmisluvaat nejzinite makedonski kolegi i kolku tie se zapoznati so ovoj skandal gi zaprašavme istite kako gledaat na ovaa afera i kako bi se odnesuvale samite tie dokolku se najdat vo takva situacija?

Tanja Jovanovska Trajkova (pejačka):  Ako navistina nemala ništo so toj čovek nema ni potreba da se brani.Od što bi se branela ako e čista? A kako što rekle starite kade ima čad tamu ima i ogan…..Ne znam navistina ne znam kako bi reagirala vo takva situacija. Prvo ne bi si dozvolila takvo nešto,a vtoro odma gi blokiram na site socijalni mrezi mazite koi što pišuvaat od kako ќe zaspijat nivnite soprugi ili devojki.

Irena Spasovska (pejačka) : Vesnicite se za toa da ima što da čitaat lugeto…. Lično mislam deka postojat luge no name (anonimusi) koj što sakaat preku popularni ličnost da se eksponiraat..Ne veruvam mnogu vo tračevi bidejki znam kako odat tie raboti, a i da ne e taka, ne mislam deka treba da se najde na stolbot na sramot..Toa postojano se slučuva i kaj obični luge samo za niv ne se komentira, a za slavnite toa e normalno..Poddrška za Jelena, ona e silna zena i ќe go reši ona toa vo nejzin stil…

Dusko Georgievski (pejač, muzičar) : Ne me tangiraat aferi posebno za Karleuša bidejki samata e afera. Normalen čovek ne bi trebalo da si dozvoli takov luksuz.

Silvana Krstovska (pejačka) :  Što da iskomentiram na ovoj skandal od nevideno golem razmer?! JK e žena-institucija i što drugo i da kažam ќe e višok.Tehnologijata denes e otidena baš daleku i mnogu lesno sekoj može da montira sekakvi sliki i videa,taka da jas i posakuvam na JK da istrae sega koga duvaat divi i neskrotlivi vetrišta, koi pozadi sebe ќe ostavat samo pepel i pustoš …i ovoj pat site znaeme deka taa od pepelot ќe se vozdigne so krenata glava ko Fenix,taka da poddrška za Jelena Karleuša!

Toni Bioritam (pejač, muzićar) : Hm..faktot deka e ultra popularna si nosi i edna odgovornost da vnimava kako treba da de odnesuva iako jas mislam deka e strašno intelegentna no od druga strana i golemo dete koe saka da se zabavuva ja pravi za mene nekompletna ultra zvezda..I dokolku se dokaži deka seto ova e vistina mislam deka nema da go uživa epitetot vistinska diva trgnuvaki od faktot deka vistinskite zvezdi točno znaat što pravat za da ostanat na vrvot….A ako mene mi se sluči slučajno vakva afera ne bi pravel ništo sigurno. Prvo nema da ima vakov zamav celala rabota bideќi skandalot zavisi i od težinata na popularnosta vo momentot taka da mnogu polesno ќe pominam za razlika od kalibarot na koleškite kako što se Ceca, Brena i Karleuša….

Sanja Sany Grozdanovska (pejacka) : Samata naša profesija i javnite nastapi nametnuvaat mnogubrojni možnosti za aferi i izmisleni prikazni od koi može da proizlezat milion problemi dokolku se raboti za nekoja labilna vrska ili brak. Možam da kažam samo deka ova e navistina smešno, i veruvam deka Karleuša zaedno so svojot soprug večeraat nekade zaedno i se smeat na vakviot skandalozen i nizok način na provokacija… Taa e profesionalec i semeen uspešen čovek za koj normalno e da se izmisluvaat sekakvi raboti. Da sum na nejzino mesto totalno bi go ignorirala ovoj skandal. isto kako i site drugi. Nie sme normalni luge a toa go znaat samo našite najbliski. Site ostanati treba da go gledaat samo toa što im go prikažuvame. Hahahhaha ne e lesno da si javna ličnost.

Blagoja Grujovski (pejač, muzičar) : Ne sum vo tek, nemam poim za ova. Vo sekoj slučaj smetam deka privatnosta ne treba da bide javna…

Za čitatelite da naglasime deka ova se izjavite na onie pejači koi imaa stav i hrabrost da go iznesat, za razlika od mnogu nivni kolegi koi ostanaa nemi na postavenoto prašanje, a mnogu od niv  i voopšto ne znaeja ni za samiot skandal čudejki se zošto im postavuvame takvo prašanje?!?

Da pojasnime deka ne očekuvame estradata se da prati no nekako logično e da gi sledi estradnite slučuvanja vo regionot pa i poširoko zošto sepak živee vo era na tehnološka ekspanzija kade informaciite ne bombardiraat od site strani i prosto e nevozmožno da se izoluvame od niv, no ete na makedonskata estrada i toa očigledno im pojduva od raka….

Za kraj da otkrieme deka sprovedivme i javna anketa preku FB socijalnata platforma na koja dobrovolno prašanite trebaše da se odlučat koj ja zboruva spored niv vistinata Karleuša ili Vranješ na koja pobedata ja odnese Karleuša. Taa ubedlivo so 63% go pobedi protivnikot Vranješ na koj mu veruvaat samo 37% od ispitanicite. Dali ovie procenti ќe bidat vistinska poddrška za Karleuša i vo realniot život ke pokaže vremeto toa e najmerodavniot sudija sekogaš….


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila