Makedonskata estradna scena nikogaš ne go nauči vistinskiot smisol za šhow biznis i mora da naglasime deka e poprilično dosadna i neinventivna koga e vo prašanje samata energija i osnovniot segment, a toa e zabavata.

Deka e toa taka potvrdi i aktuelnata TV emisija za moda na modniot stilist Sergej Varošlija koj na novata 1TV so žestoki kritiki i na svoj duhovit način gi ismeva site modni “lapsuzi” na poznatite estradni dami i javni faci, no voedno vo isti koš gi selektira i starletite vo obid, kako i onie atraktivni devojki i ženi koi postojano se prisutni so svoite sliki po društvenite mreži kade go promoviraat svojot life stilye.

Sergej isprovociran od očigledniot nevkus i ne izgradeni modni standardi si dozvoli da ja iskoristi mediumskata alatka na šheruvanje na javnite fotografii koi gi koristi  za svoeto šhow kade pravi vistinska smejurija i “sprdačina” što bi rekle našite severni sosedi.

So ogled na toa što samiot toj dolgo vreme vo Makedonija e svoeviden Guru za šminka, frizura i stil jasno e deka negovata kompetencija e dokažana, a negovata kritika ima težina pa možebi tokmu toa beše pričinata što javnite faci go svatija premnogu seriozno.

Koga velam seriozno mislam vo bukvalna smisla zošto posle sekoja negova emisija toj ima se poveke neprijateli, prozivki pa duri i seriozni zakani po odnos na negovata fizička bezbednost.  No se dobiva vpečatok deka takvite zakani Varošlija ne go uplašija tuku dodatno go inspiriraa pa toj od emisija vo emisija e ušte pozabaven i požestok so kritikite.

Negovata zaštitna rećenica e “Ќe mi pukne dušata” i pri toa gi puka balonite što se naogjaat pred nego pa vo svojot duhovit stil gi povikuva preku telefon (koj vsušnost e štikla) poznatite faci kako Marilyn Monroe, Angelina Jolie i  Madonna da mu se pridružat vo kritikite koi se upateni za odredena fotografija ili ličnost.

Ona što estradata ja vozbudi e načinot na koj Sergej gi ruši mitovite i dokažuva deka parite i statusot po default ne značat i dobar vkus.

Voedno našata estrada nikako nemože da mu ja svati poentata na stilistot, a toa e da gi natera mnogu poprofesionalno i poodgovorno da pristapat kon svoeto javno prestavuvanje i da porabotat na svojata modna estetika.

Zošto često ni silikonite ni nadogradbite pa ni potpišanite brendirani parčinja ne go garantiraat dobriot izgled koj mora da ima kompletna vizura za da go ostavi vistinskiot vpečatok.

Ona što može objektivo da mu se zameri na stilistot e izborot na fotografii koi datiraat od nekoi izminati vreminja pa shodno na toa i stilot na oblekuvanje može da bide diskutabilen od edna vremenska distanca koga odredena moda ili garderoba bila popularna.

Isto taka komentiranite ne bi trebalo tolku zdravo za gotovo da gi svakaat prozivkite tuku objektivno da gi analiziraat svoite greski i da naučat deka estradata podrazbira i kiksovi i kič. a ne samo pofalbi, aplauzi i bis.

Biljana Biba Krnceska


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila