Eto, kao i sve prethodne, prođe i ova najluđa noć. Svako je proveo kako je najbolje umeo ili kako mu je odgovaralo. Neko mamuran, neko trezan ali svako sa nadom da će mu Nova 2019. biti bar za nijansu bolja od prethodne. Ponoviti se svakako ne može jer, što je prošlo – prošlo je!

Naši estradni umetnici su zabavljali šire mase, bilo u svojim zemljama, bilo u okolini, ili preko okeana. Što je najvažnije, uvek je na dočecima, puno, živo i veselo. Padali su poljupci, šale, neko se i potukao, muzičari su brojali bakšiš ali ne vole da se to zna jer su poreznici najavili berićetnu godinu sa njihve strane.

Mnogo prasića i jagnjadi je platilo glavom. Ne volim to da kažem ali, na žalost, životinje stradaju da bi nama bilo, bar to veče, tu noć, bolje i gurmanskije. Tada se zaboravlja i borba za prava životinja. Niko ne vodi računa o krvnom pritisku, holesterolu, šećeru… muke dođu kasnije. Pivo, rakija, viski, mastika, vino… toči se kao voda. Zapravo, vodu niko tada ne pije. Grla promukla od pesme i dranja.

Januar je najbolji mesec, što se tiče zabave i provoda. Završi Nova godina, sledi Božić za one koji slave 7. januara, pa onda još jedna „pravoslavna Nova godina“ 14. januara. Negde pada sneg, kod drugih je 40 stepeni u hladu, ali su u jednom svi isti – napune se stomaci, glava teška ko olovo, džepovi prazni ali, život teče dalje. Koga briga šta će sutra biti. Uostalo, Nova godina kuca na vratima i, Božić je i pucaju prangije.

Srećna vam i uspešna svima, Nova godina i Mir Božji, Hristos se rodi!

Izvinite, ja, onako, u – prolazu!

RADE BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila