Kada se ove godine pevačica iz SAD Kristina Voicu, poznatija kao Kristina Bella, pojavila u emisiji „Nikad nije kasno“, kao njenu podršku, primetili smo poznatu facu. Bila je to njena koleginica i prijateljica sa kojom se družila i nastupala jedno vreme u Australiji, Danijela Dana Vučković. Dana danas živi u Beču, stalni je član Grand produkcije iz Beograda i koristimo priliku da je bliže predstavimo našim čitaocima.

DANA Vučković je rođena u Kragujevcu. Ćerka je poznate pevačice Goce Vučković koja je harala muzičkom scenom 70-90. prošlog veka. Odrasla u Lapovu, a pevanjem je počela da se bavi sa 16 godina. Tada je snimila i svoj singl prvenac “Neću, ga neću”.

Dana se mlada otisnula u beli svet. Dugo je živela i radila u Sjedinjenim  Američkim Državama, a 2010. godine je stigla u Evropu, u istorijski grad Beč gde i danas živi. Svoj prvi album na kojem se našlo deset pesama, izdala je za “Gold Produkciju” 2012. Godine. Godinu dana kasnije, dakle, 2013. uradila je i svoj prvi video spot u karijeri za pesmu ”Milioni”.

Ova atraktivna i zgodna plavuša, (po potrebi i crvenokosa) je dobitnica je mnogih prestižnih nagrada i priznanja, od kojih izdvajamo nagradu za treće mesto za pesmu ”Slatki mangupe” na festivalu “Moravski Biseri” 2012.  Za pesmu ”Karmin” na festivalu u Prokuplju 2013. dobila je nagradu “Carica Teodora”. 2015. Osvojila je i nagradu ”Bečki oskar” za pesmu godine ”Ti si čovek mog života”.

Kao što smo spomenuli na početku, od 2014. je stalni član Grand Produkcije za koju je izdala i uradila novu pesmu i spot ”Plava škorpija”.

Dana Vučković je umetnica koja kaže: “Nastupam od Amerike do Australije i Novog Zelanda, gde god ima naših ljudi. Svugde me ima, a u poslednje vreme najviše nastupam po Evropi i to su uglavnom nastupi po našim klubovima”.

Privatno, ona se druži sa par svojih kolega. Najviše vremena provodi u šopingu i šetnjama po romantičnom i prelepom Beču. Međutim, ne zapostavlja ni profesiju pa nas obaveštava: “Uveliko radim na novim pesmama i novom albumu, koji ću izdati za Grand Produkciju. Krajem januara 2019. biće premijera nove pesme i spota “Koktel duginih boja”, za koju je muziku i tekst napisao Georg Zan Gool, a aranžman hit mejker Damir Handanović. To je naša prva saradnja na obostrano zadovoljstvo i mnogo sam srećna kako je sve ispalo. Damir će raditi i druge pesme na novom albumu”.

Pored Damira i Georga, kaže Dana, biće tu i saradnja sa svetskim prvakom sveta na harmonici Lelo Nika, koji živi u Švedskoj. U rad su uključeni i tekstopisac Sasa Rakić, MistA ED, Ajdo sound, Dalibor Daca Đorćević i mnogi drugi.

Za kraj ovog intermeco predstavljanja, Dana je, povodom Nove godine i Božića, poželela srećne praznike svim obožavaocima i našim čitacima da bi završila sa: “Voli vas vaša Dana. Srećni praznici!”

Nadamo se da će nas Dana udostojiti još neke posete petom kontinetu a do tada joj želimo uspeha na svim poljima, kako profesionalnom tako i privatnom. Čitaocima, za kraj, poklanjamo viudeo spot Dane Vučković “Plava škorpija”:

https://www.youtube.com/watch?v=44ClaNWEZNI

FOTO GALERIJA:


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila