Samo dva dana pre početka australijske turneje nekada najboljeg gitariste na prostorima Ex-YU, Vlatka Stefanovskog, zatekla ga je užasna vest. Preminuo je njegov rođeni brat, inače slavni makedonski režiser Goran Stefanovski. Vlatko i njegov “Trio” su održali spektakularni koncert u Watt's House of Music u Melburnu prošle subote.

Koncert je započeo sjajnon izvedbom umetnika iz Melburna Stefana Nočevskog na trubi i gajdama. On je uz pomoć članova benda “Povratak otpisanih”, na svoj način, publici predstavio makedonsku etno muziku.

Kao uvertira za veliki spektakl koji je sledio “Otpisani” iz Melburna su osveženi novim pevačem zagrejali publiku, obradom ex-yu hitova i po ko zna koji put, pokazali da se radi o grupi dobrih muzičara i da je za očekivati da uskoro čujemo i njihove pesme. Kad su “Otpisani” uspešno zagrejali publiku, na scenu je izašao mag gitare Vlatko Stefanovski koji je uz pomoć članova svog “Tria”, već u uvodnim taktovima najavio veče za nezaborav!

Preko poznatih instrumentala ređale su se “Skopje”, “Čukni vo drvo”… pesme koje je publika horski pevala. Stefanovski je po ko zna koji put pokazao da mu dobro leži izvođenje svih muzičkih pravaca, tako da je publika imala priliku da čuje, posle čuvenog etno evergrina “Jovano, Jovanke” i sjajne bluz pesme. Posebno emotivan trenutak je bio kada je Stefanovski posvetio deo koncerta preminulom bratu Goranu a publika je na pravi način reagovala i podelila ovaj dirljivi trenutak sa umetnikom.

Nakon skoro dva sata svirke koja je bila više mali vremeplov kroz koji nas je Stefanovski vodio evocirajući svoj samostalni rad i rad grupe “Leb i sol”, on, i njegovi drugari iz benda su nas pripremili da opet željno čekamo novi spektakl i njihovo gostovanje za koje se nadamo da nećemo dugo čekati. Posebno treba istaći sjajnu organizaciju koncerta od strane Sotira Stojčevskog, jer je sve funkcionisalo na nivou kakav dolikuje za legendarnog Makedonca.

Redakcija Svet Australia

Fotografije:

MLADEN KRSTIĆ

FOTO GALERIJA:

 

 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila