Nakon jučerašnje operacije butne kosti i ugradnje veštačkog kuka, noć iza Darka Lazića protekla je mirno.

Na kratko, pevača su uspeli da vide njegovi roditelji i verenica Marina.

Darko je tokom noći bio pod lekovima protiv bolova, pa je noć prošla mirno. Potpuno uobičajena postoperativna noć– otkriva izvor iz bolnice.

Prema nezvaničnim informacijama, porodica Lazić insistirala je da direktor Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti “Banjica” Zoran Baščaršević sa svojim timom operiše Lazića.

KBC Zemun ima svoj kadar i rade operacije kakva je bila Darkova, ali njegova porodica je želela da doktori sa “Banjice” dođu i operišu ga–  rekao je jedan od doktora iz IOHBB.

Oporavak će, prema rečima doktora, trajati najmanje šest meseci, a u bolnici, Darko će ostati sigurno još mesec dana.

Zbog mogućih komplikacija čovek sa povredama kakve su Darkove mora biti pod konstantnim lekarskim nadzorom najmanje mesec dana. Odmah i nakon operacije njemu je promenjen položaj tela i uzglavlje kreveta je uzdignito kako bi se smanjio rizik od skupljanja vode u plućima. Uz ovaj rizik njemu preti i embolija, začepljenje arterije ugruškom i tromboza, te mora da prima pojačanu terapiju antikoagulansima– objasnio je doktor.

Pevač će dobiti pomagala, štake ili šetalicu, te će moći da stane na noge.

On već narednih dana mora da ustane i šeta. Zbog polomljenih rebara i kompletne njegove situacije oporavak i prohodavanje moraju biti postepeni. Svi oko njega i on sam trebalo bi da budu vrlo strpljivi-zaključio je doktor.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila