Euforija oko posete princa Harija i njegove supruge Megan Merkl Australiji, graniči se sa ludilom. U Melburnu ih dočekalo na desetine hiljada ljudi, neke škole nisu radile da bi deca videla kraljevski par. Mnogi prevalili i po 500 kilometra iz udaljenih manjih mesta Viktorije?! Ljudi u 4 sata ujutro zauzeli mesta ispred zgrade Parlamenta… itd. Itd. Za šta? Da bi videli i eventualno se slikali sa suverenima iz Velike Britanije. Devojke su vrištale, plakale, ulazile u hladnu vodu… samo da slikale i videle Harija i Megan od blizu.

Koje ludilo? Te moderne parazite koji, kao i u prošlosti, nikada nisu živeli od svog rada, već jedino i isključivo na grbači običnog sveta. U konkretnom slučaju svi mi koji plaćamo porez ovoj državi, finansiramo njihovu posetu koja će rezultirati sa nekoliko miliona dolara u njihovim džepovima.

Kakve koristi Australija ima od njihove posete? Nikakve! Ima samo finansijsku štetu pošto mora sve to da plati u šta spada njihov i njihove svite put, akomodacija, obezbeđenje, kuvari, lekari… plus masne donacije koje će samo povećati njihove (pre)debele bankovne račune.

Ah, da, ne trebam biti toliki negativac. Ako neća Australija imati koristi od parazita modernog doba, hoće recimo dnevne novine koje su tome posvetile i po 20-tak strana, a tek žuta štampa i tračerski (gossip) magazini poput New Idea, Women’s Day, NW… koji će dodatno “isprati mozgove” naivnoj masi čitalaca.

Sutra, kad kraljevski par sedne na avion i kaže “hasta-la-vista” Australijo, svi ti fanatici će se vratiti realnosti koja je mnogo surovija i izvesnija od vrištanja, plakanja i euforije u kojoj su živeli svoj san.

Izvinite, ja, onako, u prolazu!

RADE BERAK 

FOTO GALERIJA:


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila