U susret velikom koncertu u Beogradu, koji će najveća zvezda Balkana održati na svoj rođendan, 20.oktobra, jedan koncert koji je održan pre neverovatnih 28 godina, obeležio je čitav region a vest je preneo i čuveni Dnevnik 2, u rubrici vesti od šireg društvenog značaja. 

Brena je na stadion Vasil Levski u Sofiji, sišla i bukvalno sa neba – iz helihoptera  koji je do tada koristio jedino Todor Živkov, dugogodišnji predsednik  Bugarske. Sletela pred 120 hiljada raspevanih Bugara i zapevala svoj čuveni hit “Mile voli disko”.

Brena ovaj koncert svrstava u tri najznačajnija u svojoj karijeri, a u Bugarskoj i dan danas uživa status nacionalne zvezde, rame uz rame sa najvećim bugarskim pevačima.

Kako je sama Lepa Brena, otkrila u dokumentarnom filmu “Lepa Brena – Godine Slatkog greha”, da njen menadžer i venčani kum, Raka Đokić, nije prerano otišao, posle Bugarske i Rumunije, Brena bi sa Grehom osvojila i Grčku, i Rusiju i brojne druge zemlje u okruženju. 

Uostalom kada pričamo o standardima koje je ova pevačica postavila daleke 1990 godine, uverite se kako je izgledao prepun stadion pre nego što je sa neba sišla lično Lepa Brena.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila