Prestonica Beograd, metropola koja pruža i čini sve da se gosti osecaju dobrodošlima. U Beogradu uvek greje sunce. Svi putnici namernici koji su se bar jednom susretali sa Beogradom, u njemu osete neku pozitivnu i lepu atmosferu, ma koliko duvali vetrovi koji dolaze sa različitih krajeva sveta. Iznad Beograda je golemo i vedro nebo, koje na jedan poseban način prigrli čovek i na tren zaboravi zašto je došao tu i prepusti se toj pozitivnoj i lepoj atmosferi. Doživiš ono što želiš i pronađeš ono čega u mnogim gradovima nema, a to su ljubav i srdačnost, koja je deficit u mnogim krajevima sveta.

U ovom gradu su se od vajkada rađale lepe priče, poznatih i nepoznatih ljudi i nikada nisam srela osobu koja je jednom posetila naš grad a da nije poželela da tu posetu ponovi, razlog je jednostavan, osećaš pripadnost, osećaš da si dobrodošao, osetiš energiju koja je jaka i iskrena.

O Beogradu se pisalo i pričalo od vajkada, tu su se rađala velika umetnička dela i svi koji su se susretali oduševljavali su se lepotom i duhom grada. Čar Beograda je u osećanju da ste na svojoj teritoriji bez obzira odakle ste došli, da ste među svojima i da nikada nećete ostati sami, uvek dobiješ saučesništvo toplog i lepog drženja.

Danas je Beograd preplavljen raznim kulturama i suprotnostima u njemu se rađa i osećaj da ste u celom svetu i taj osećaj je nešto što budi najlepše u čoveku. Ovaj veliki grad večno traje i raste, ponekad utihne ali u njemu nema bolne tišine, možda nije najveći, najčistiji, najlepši ali zasigurno je najradosniji i najponosniji grad kojeg krase dve reke i ušće koji čuvaju najlepše i najveće tajne čovečanstva koje možda nikada nećemo saznati. Nije ni čudo sto su se vekovima za ovaj grad borili mnogi, rušili su ga mnogi, a dizali su ga iz pepela samo Beograđani, pa valjda zato u njemu ima najviše sunca koje tako lepo i toplo greje dušu svakog dobronamernog putnika.

Moja kratka poseta gradu Beogradu, probudila je u meni nešto što odavno nisam osetila, a to je radost i vraćanje u detinjstvo i prijatno saznanje da ovaj grad raste kao najlepši cvet. Pri sletanju na aerodrom “Nikola Tesla“ zaboravih odmah na veliko i dugotrajno zakašnjenje leta, na umor i sve sto putnika prati. Putujući od aerodroma ka hotelu u noćnim satima, zaseni me svetlo i lepota grada koja ne beše ista kao poslednji put kad sam boravila. Grad koji se tako lepo i brzo nameće svima nama kao destinacija iznad koje stoji parola “dobro nam došli“ svi vi koji tragate i želite nešto posebno i drugačije.

S obzirom da nam se približavaju godišnji odmori i da će mnogi od nas, koji ne živimo na tim prostorima, poći ka rodnom kraju, sigurna sam da će po običaju, svratiti i odmoriti se od dugih i napornih putovanja, da će odabrati Beograd za kratak predah ili odmor od možda par dana.

Ponude za turiste i putnike u ovom gradu su toliko velike da nam je ponekad teško za odlučiti se koji deo grada, koji hotel i šta za kratak boravak odabrati ako se nađemo u Beogradu. Za moj boravak odabrala sam novootvoreni hotel “STERLING” u mirnijem delu grada na “Voždovcu“ i od srca želim da podelim iskustvo sa našim dragim čitaocima, koji će možda biti od koristi našim zemljacima ako požele kratak predah ili mali odmor u njemu. Pri samom dolasku na recepciju hotela dočekao me je izuzetno prijatan i ljubazan recepcioner Željko, čiji osmeh i lepa reč odmah otkloni taj putnički umor. Hotel se nalazi u izuzetno mirnom delu grada sa komfornim sobama i tako udobnim i visoko kvalitetnim nameštajem da sam baš tih par dana uživala. Od higijene, ljubaznosti i kvaliteta koji se zahteva u hotelijerstvu od mogućih 10 poena ovom hotelu bhi dala 9, jedino što još fali hotelu je kuhinjski deo, ali personal je toliko ljubazan, uvek su tu da pomognu i naruče hranu za svoje goste ukoliko ne želite sami da prošetate do obližnjih restorana. Hotel je u privatnom vlasništvu gospodina koji brižno i ljubazno prilazi sve i jednom gostu pa stoga nije ni čudo da sam u njemu srela toliko stranih turista koji su se zadovoljno i lepo osećali. Grupa turista od tridesetak putnika koji su doputovali iz Turske su već na samom ulazu pokazali poverenje koje su ukazali hotelskom personalu i ta slika me je poimala da napišem koju lepu reč za ovaj hotel u nadi da će još neko od vas uživati ako se nađe u Beogradu.

Moje iskustvo delim sa vama u želji da vaš odmor u koliko se nađete u Beogradu bude lep i prijatan. Mnogi umetnici iz Australije, Italije i ostalih zemalja, često odabiraju ovaj hotel sa razlogom. Za razliku od mnogih hotela koji su u ponudi na sajtovima za rezervacije, hotel “Sterling” je jedan od primamljivijih hotela i po komforu koji pruža i po cenama. Posebno sam bila impresionirana vedrom i domaćinskom atmosferom koja se oseća u hotelu.

Mnogo je razloga zašto posetiti Beograd! Evropska metropola koja je nadaleko poznata za uživaoce noćnih zabava i provoda, destinacija je koja privlači turiste iz čitavog sveta a to nije jedini razlog, svakako istorijski i kulturni spomenici su jedan od najvećih razloga zašto doći u Beograd. U njemu ima za svakoga ponešto – od Kalemegdanske tvrđave, Avale, Knez Mihajlove, Hrama Svetog Save, Ade Ciganlije… pa do pompeznog novog dela Grada na void, zaista ćete uzivati i te avanture začiniti sa jednim odmorom na čuvenim beogradskim splavovima ili na daleko poznatoj Skadarliji boemskom mestu, gde se i dan danas čuva i poštuje tradicija svega onoga što su vremena donosila i ostavila zauvek na kaldrmi grada Beograda.

Uz srdačan pozdrav za sve pratioce Portala “Svet Australia“ želim vam prijatne i lepe prolećne dane u želji da vas što više poseti i uživa u lepotama koje nam Beograd pruža.

Slađana BOJOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila