NAĆI DOBRU PESMU JE KAO DA TRAŽIŠ IGLU U PLASTU SENA

Popularna i cenjena pevačica Biljana Jevtić dobitnica “Estradno muzičke nagrade Srbije”, može biti ponosna na svoju plodonosnu dugogodišnju karijeru i ugled koji uživa u zemlji i inostranstvu, kao sjajna vokalna solistkinja, vlasnica brojnih hitova, dostojnstvena supruga i majka. Biljana, iako raskošno lepa žena, nije svoju lepotu koristila za sticanje karijere iako je mogla, jer to ne bi bilo ništa novo u muzičkom svetu. Naprotiv, ona je čuvala svoje ime, svoju porodicu, išla lepim glasom napred, pevala kvaltetne pesme, ređala nagrade, hitove, koji su je vinuli među estradne zvezde.

Biljanu Jevtić lepo je danas videti na televiziji u reprezentativnim muzičkim programima kao elegantnu poštovanu damu i istinski izuzetnu muzičku zvezdu. Za današnji intervju ona se ljubazno i profesionalno odazvala.

Spadate u red traženih i zauzetih pevačica, šta ima novo u poslednje vreme kod Vas? 

Prošlo je 7 godina od zadnjeg druženja sa našim ljudima u Americi, uželela sam se Floride, Las Vegasa, Čikaga, Los Anđelesa, Njujorka, bilo je to predivno druženje sa poslovnim uspesima za pamćenje. Moram da se pohvalim da su ovih dana stigli pozivi da se to ponovi, na obostrano zadovoljstvo.

Kada biste tebali da putujete u Ameriku?

Upravo se sklapa turneja, gledaju se sale, slobodni datumi. Ako Bog da, vidimo se u maju ili na jesen… Do tada ću raditi ovde, jer posla ima dovoljno i kod nas… Na Dan zaljubljenih sa Acom pevam u Italiji, zatim idemo u Rumuniju i Bugarsku, neka bude uspešna i ova godina kao prošla, bila je stvarno fantastična, bićemo veoma zadovoljni.

Koliko najduže možete da izdržite na inostranom putu, bez porodice, prijatelja, Beograda? Čega se najviše uželite?

Najduže par nedelja, to je neki period na koji se pripremim, zna se da je putovanje poslovnog karaktera, pogotovu ako se ide u Ameriku ili Australiju, jer tamo se ne putuje na par dana… Porodice se najpre zaželim, pa onda svega drugog…

Da li planirate da snimite u dogledno vreme neku novu pesmu, možda duetsku sa Acom? Verujem bilo bi to pravo osveženje jer nema mnogo duetskih pesama?

Već duže vremena razmišljam o tome i želim da dobijem neku dobru pesmu, ali teško to ide. Naći pesmu kao što je “Evo ti srce na dlanu” ili “Proklet da je ovaj život” ili “Stariš a ne osetiš” je kao da tražiš iglu u plastu sena, nema motivacije kod tekstopisaca, sve je to već viđeno, sve se već čulo, treba uraditi nešto što će ostati da se sluša. Ostaje mi da se nadam da se se pojaviti neka doba pesma bila ona solo ili u duetska…

Da li je tačno da umetnik celog života mora budan da sanja, veruje u sebe, da bi mu se želje ostvarile?

Lepi su snovi a stvarnost je nešto drugo. Znaš kako ja razmišljam? Treba živeti u sadašnjosti, iz prošlosti izvući neke pouke, a o budućnosti razmisljati, ali ne biti opsednut njome, jer svaki trenutak koji sad živimo je najdragoceniji. Umetnik mora da veruje u sebe, to je velika istina!

Osim pevanja, postoje li druge umetnosti koje volite?

Osim pevanja volim slikarstvo. Moram da se pohvalim da imam dara, kad se opustim i pustim neku laganu muziku tad slikam, da se razumemo, amaterski. Volim da slikam zimske pejsaže.

Kada biste birali svoju zlatnu kolekciju koje biste pesme izabrali?

Mnogo imam kvalitetnih pesama koje su možda u nekom drugom planu, ali sad sam došla na ideju da uradim kavere i osvežim ih, ništa nisu slabiji od pesama… Izdvojila bih pesme “Opasna je igra ta”, “Proklet da je ovaj život”, “Suze ljubavi”, “Ništa ne brini”, “Plitak potok”, “Evo ti srce na dlanu”, “Stariš a ne osetiš”, itd…

Menja li brak i iskrena ljubav ženu iz korena? Kako o tome razmišljate, kao srećna, udata i zadovoljna žena?

Svako ima neke lične individualne crte, iskrena ljubav i zajednički život treba da izvuče ono najbolje iz nas, u smislu da budemo najbolja verzija sebe, nešto što je naša suština moramo da zadržimo, ali je kompromis itekako važan i neophdan da bi bili zadovoljni odnosom.

Koje su Vas inostrane zemlje najviše privlače za turneje i čime su Vas impresionirale?

Na prvom mestu su Amerika i Australija. Publika je uvek bila divna gostoprimljiva i lepo je videti da se naši ljudi drže zajedno u tako dalekim zemljama i održavaju našu kulturu i tradiciju, uprkos što godinama žive daleko od naše zemlje. Stekli smo mnogo prijatelja sa kojima imamo stalan kontakt, kao poslovno, tako i privatno. U Americi i Australiji se osećamo kao na odmoru. Ako ostajemo mesec dana, vikendom radimo, ostalim danima uživamo, jer obe zemlje imaju turističke atrakcije, divne gradove…

Kako uspevate na sceni da uvek zračite lepotom i pozitivnom energijom? Na koji način doživljavate lepotu?

 Poštujem moj posao, podrazumeva se i scenu i trudim se da se profesionalno ponašam i lepo izgledam, jer scena to zahteva. Inače lepota je prolazna kategorija, ali postoji i ona kategorija, “kako zračis tako i privlačiš”. Lepota nije presudna. Po meni je mnogo važnija energija i ono što emitujemo iz duše i srca.

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila