Zgodnata bitolčanka i najekstravagantna natprevaruvačka vo site dosegašni sezoni na “Zvezdite na Grand”, našata Marija Gruevska i oficijalno obznani deka se sprema za najvažniot nastan vo nejziniot život, odnosno za najbitnata proslava, koja so nejziniot partner ja osmisluvaat i očekuvaat veќe godina dena,a toa e svadbenata ceremonija koja e planirana za sredinata na ovoj mesec. Kako po pravilo i ovoj ekskluzivitet makedonskite mediumi go doznaa preku Srbija, zošto našite zvezdi i zvezdički taka najčesto miluvaat da deluvaat i sekogaš prednost im davaat na srpskite kolegi. Pa ajde koga veќe taka funkcionirame da go prenesime ona što kolegite od Grand online magazinot prvi go otkrija. Imeno Gruveska preku nivnoto glasilo se pofali deka za razlika od skromnata veridba koja minatata godina bila odbeležana vo potesniot familijaren krug,segašnata svadbenata veselba ќe bide gala:

Zgodna i izazovna

– Svadbata ḱe bide vo sredinata na avgust, na otvoreno kaj eden manastir vo blizina na Bitola. Siniša i jas očekuvame okolu 600 gosti, a proslavata ḱe trae 3 dena – istakna Marija koja reče deka megju gostite ќe ima i golem broj na estradni lica i kolegi so koi se druži i sorabotuva:

Žeškata bitolčanka na Egejsko more

Mominska zabava vo Gracija

– Gi povikav site onie so koi se natprevaruvav i ušte desetina od strana koi se moi golemi prijateli, a koi isto taka bea vo „Zvezdite na Grand“. Se nadevam i tie ḱe se fatat za mikrofonot, pokraj glavniot bend koj ḱe bide zadolžen za veselbata, a toa e „Molika  jinior“, koi isto taka se moi golemi drugari – poentiraše sreќno idnata nevesta.

Marija i verenikot Siniša

Ona što site posebno gi interesira koga e vo prašanje ovaa nadežna pejačka sekako e modelot na venčanica so koj ќe se pojavi na svadbenata veselba, zošto tokmu preku ekstravagantniot stil Marija go skrena vnimanieto na sebe i na najubav način go ispromovira talentiraniot bitolski kreator Zlatko Jovanovski poznat kako JZJ.

Marija vo kreacija na JZJ by Zlatko Jovanovski

– Što se odnesuva do venčanicata i fustanot ne bi sakala da otkrivam – misteriozna ostana do kraj Gruevska, dopolnuvajќi  deka nema da gi ograničuva gostite na tri dnevna svadbena veselba:

Gi predizvika pogkedite na turistite vo Gracija

– Ako bidat neumorni, veselbata ḱe ja prodolžime i vo ponedelnik. Kolku ḱe se izdrži. Ne se mažam sekoj den – porača Marija koja izminatiov vikend napravi i mominska zabava vo Grcija, kade prestojuvaše so svoite drugarki so koi ludo se zabavuvaše po plažite i grčkite diskoteki oblečena vo seksipilni letni kreacii…

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila