Vo kuќata na prosleveniot nobelovec Ivo Andriќ vo Herceg Novi, koja e pretvorena vo memorijalen kulturen prostor pred dva dena se održa oficijalna pres konferencija na umetničkiot sovet na noviot crnogorski festival “Naše more, naše skale”, a počesno mesto megji izbranite imaše i našata Elena Risteska koja e del od ovoj golem muzički proekt, što go inicira samata Opština i ima za cel da ja pottikni i unapredi turističkata promocija na ova mediteransko mesto.

Potrebno e Herceg Novi da go pozicionirame na turističkata mapa vo regionot i bidejќi konkurencijata e se posilna, veruvame deka na vakov način, gostite vo pred sezonata mnogu poveќe ќe go posetuvaat našiot grad – istakna pretsedatelot na Sobranieto na Opština Herceg Novi, Ivan Otoviќ.

Festivalski sovet zaedno so Pretsedatelot Ivan Otoviќ

Toj naglasi deka festivalot ќe bide održan vo juni narednata 2022 god, ќe ima tri festivalski večeri, a kako glaven pokrovitel ja posoči kompanijata “M:tel” koja e del od “Telekom Srbija”.

Risteska i kako delovna žena

Posle oficijalnoto prestavuvanje pred mediumite, Elena Risteska se oglasi i na svojot instagram profil so prigodni fotografii od nastanot i go iznese svoeto oduševuvanje od noviot profesionalen angažman:

Ogromna čest mi e da spodelam so vas deka sum del od oficijalnata komisija za izbor na pesni i pejači na festivalot “Naše more, naše skale” vo Herceg Novi, Crna Gora. Zadovolstvo mi e što zaedno so Đorđe David i Danijel Alibabiќ ḱe gi izbirame pesnite što ḱe vlezat vo potesna selekcija za učestvo na festivalot koj ḱe se održi vo juni 2022-ra godina, celosno nova prikazna za celata balkanska muzička scena. Na ovaa pres konferencija jas sum pretstavnik od Makedonija, Danijel za Crna Gora i Đorđe David za Srbija, a pokraj komisiskata uloga, imame i promoterska uloga i sme del od organizacijata. Blagodaram za pokanata na organizatorot “Adria i Jadran mediska grupa” so koja od denes pa natamu ḱe imame odgovorna zadača da odbereme ubava šou programa na festivalot. Jas od crnogorskite festivali i crnogorskata publika ja imam poddrškata vo karierata ušte od samite početoci, pokraj nekolkute učestva gi imam i dvete prekrasni nagradi za “Debitant na godinata” i za “Duet na godinata” so Regina, istata godina i den koga bevme i predgrupa na koncertot na Rolingstouns vo Budva. Neka ni e sreḱno i uspešno ova patešestvie – napiša Risteska koja posledite godini e prepoznatliva i kako delovna žena što lansiraše svoj kozmetički brend.

Trojkata koja go promovira noviot festival

Risteska vo izbranite

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila